fbpx
Bøger får nyt liv på toilettet
COLOURBOX5957335.jpg

Stacked of old books . Isolated on white.

Foto: Colourbox
GLOSTRUP. Den 17. oktober blev det på Glostrup Genbrugsstation muligt at sende dine gamle bøger til genanvendelse. Tidligere blev de brændt, men nu får de et nyt liv som både køkkenruller og toiletpapir

Bøger har tidligere skullet i småt brændbart, og ikke i papir, hvilket man ellers godt kunne tro, men bøger forringer kvaliteten af genbrugspapir. Nu får bøgerne deres helt egen container, så de kan tælle med i genanvendelsesprocenten og samtidig gøre gavn, mens vi sparer på råstofferne og regnskoven.
– Vi er rigtig glade for, at vi nu kan sortere bøgerne på genbrugsstationen, så vi kan genanvende endnu mere af vores affald, siger Jens Rasmussen, Teamleder for Affald hos Glostrup Forsyning.
– Det har længe været et ønske fra vores pladsmedarbejdere, da de ser mange bøger blive smidt i containeren til Småt brændbart, og dermed til forbrænding.
Glostrup Forsyning benytter sig som nogle af de første af Vestforbrænding samarbejdskommuner af muligheden for at indsamle bøger til genanvendelse. De øvrige kommuner starter først indsamlingen fra 1. januar 2017.

Gode resultater
Siden januar 2016 har fire genbrugsstationer haft containere til bøger på forsøgsbasis. I forsøgsperioden er der indsamlet ca. 120 tons bøger og forventningen er, at der på alle Vestforbrændings 24 genbrugsstationer kan indsamles ca. 1.000 tons bøger om året.
Containeren til bøger får et mørkeblåt skilt og er placeret tæt ved containeren til papir på Glostrup Genbrugsstation. Kan du ikke finde den, kan du altid spørge pladsmedarbejderne. Du kan også stadig aflevere dine bøger til genbrug, men det er langt fra alle bøger, som har genbrugsværdi. Derfor er der god fornuft i at aflevere dine gamle bøger i den nye container.

JA-TAK
Bøger med hård ryg
Bøger med blød ryg

NEJ-TAK
Papir
Blade
Magasiner
Aviser
Pap

1 kommentar om “Bøger får nyt liv på toilettet”

  1. Mona Engelbrecht siger:

    Kan man sætte bøger med hård og blød ryg til storskrald?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top