fbpx
Ældre på venteliste til besøgsven
besogsven.jpg
Kirsten Stolborg (tv.) og Erna Bertelsen nyder at være besøgsven i Brøndby. De håber, at flere vil melde sig som frivillig besøgsven til de mange ældre, der gerne vil have besøg. Foto: Brøndby Kommune
BRØNDBY. Der mangler frivillige besøgsvenner i Brøndby. Ældre Sagens frivillige besøger hver uge cirka 60 ældre Brøndbyborgere, men flere ældre vil gerne have besøg

– Jeg får meget ud af at være besøgsven. Jeg har gennem et par år besøgt en 84-årig kvinde et par timer hver uge. Vi følger med i hinandens liv, taler om vores familier og det er en glæde for mig at opleve, hvor meget det betyder for hende at få besøg, fortæller Kirsten Stolborg.
Hun også er en af de tre koordinatorer i Brøndby, der står for besøgsven-projektet i Ældre Sagen i Brøndby. Sammen med koordinator Erna Bertelsen sørger hun for at matche frivillige med en ældre borger.
– Der kan være noget i forhold til husdyr, rygning, køn og interesser, som gør, at nogle passer bedre sammen end andre. Det forsøger vi at tage højde for, og det går faktisk altid godt, forklarer de to lokale koordinatorer.

Godt for omsorgsgen
Udover at være koordinator for dem, der er frivillige indenfor demensområdet, så har Erna Bertelsen flere besøgsvenner, hun jævnligt besøger, ligesom hun hver uge er kørestolsskubber for borgere med demens på Gildhøjhjemmet og ind i mellem også er aflastning for pårørende til en dement borger.
– Det holder mit omsorgsgen ved lige, og det giver mig mange oplevelser. Og så kommer jeg ud på mange gåture, det er en dejlig sideeffekt, forklarer Erna Bertelsen om sit frivillige engagement.

Mangler frivillige
For tiden oplever Kirsten Stolborg, at hun ikke kan hjælpe ældre, der ringer og efterspørger en besøgsven, for der mangler frivillige besøgsvenner. Hun opfordrer derfor interesserede til at rette henvendelse til Ældre Sagen og høre mere om det at blive besøgsven.
– Det er en rar følelse, at der er brug for en – og det er der, når man er besøgsven. Man kan trygt melde sig, for man kommer på et dagskursus, når man melder sig, hvor man bliver klogere på, hvordan man er besøgsven og hvad man skal holde sig for øje, så det bliver godt og givtigt for begge parter, forklarer den aktive koordinator.
Vil man høre mere om at blive frivillig besøgsven, kan man kontakte Ældre Sagens kontor mandag-torsdag kl. 10-12 på tlf. 43420243.
Ønsker man at være frivillig, uden at forpligte sig til faste besøg, kan man også høre mere om at være aflastning for pårørende til borgere med demens på Ældre Sagens kontor.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top