fbpx
Årets frivillige er fra Forsamlingshuset
frivilligfredag.jpg
De frivillige fra Forsamlingshuset på Glostrup Skole - Vestervang fik årets frivilligpris og 5.000 kroner. Foto: Jesper Ernst Henriksen
GLOSTRUP. I fredags blev der fejret Frivillig fredag over hele landet. I Glostrup fejrede kommunen de frivillige ved at invitere en tur i biografen og uddele årets Frivillighedspris

Fredag eftermiddag var der helt fyldt i den lille foyer i biografen. Her fejrede kommunen nemlig de frivillige, og dem er der rigtig mange af i Glostrup. Selvom det langt fra var alle, der kunne komme denne fredag, var der 160 til reception og efterfølgende en tur i mørket for at se filmen En mand der hedder Ove.
– Filmen handler om en mand, der absolut ikke har lyst til at være frivillig, og som gør alt hvad han kan for at undgå at gøre noget frivilligt, så på den måde er han den stik modsatte af alle de frivillige, vi har inviteret, siger Gitte Krogsgaard fra Kulturforvaltningen i Glostrup Kommune.
Og der var faktisk en biografforestilling yderligere.
– På søndag har vi børnefrivilligdag. Vi har mange frivillige fra børnefamilier, som måske kan have svært ved at komme her fredag eftermiddag, så dem holder vi noget for på søndag, hvor de kan tage deres børn med i biografen. Vi gør os umage for at nå ud til alle frivillige, alle dem, der gør en kæmpe indsats, som vi gerne vil anerkende, siger Gitte Krogsgaard.
Også Kulturudvalgsformand Pia Dahlin (DF) var med til receptionen for at takke de frivillige.
– Værdien af den frivillige indsats, I hver især yder for andre, har en uvurderlighed betydning for vores samfund og for Glostrup. På kommunalbestyrelsen vegne vil jeg sige jer alle, hver og en, en inderlig og kæmpestor tak for alle jeres frivillige indsatser. Hver en indsats er med til at gøre en forskel for andre og I har virkelig fortjent lidt forkælelse her på Frivillig Fredag, sagde hun.

Frivillighedspris
Der blev også uddelt den årlige frivillighedspris i fredags. Den gik i år til Forsamlingshuset på Glostrup Skole – Vestervang.
Projektet blev etableret i 1990 med det formål at skabe et værested for kvarterets beboere og andre interesserede, at skabe aktiviteter for børn, unge og ældre på tværs af køn, kulturer og faggrænser, at fremme integrationen af tosprogede og at skabe sammenhæng mellem skolen, fritidslivet og institutionerne.
– På bedste vis har frivillige beboere og en række lærere gennem årene samarbejdet om at udleve dette fine formål. De har tilbudt beboerne en lang række forskellige aktiviteter og rum for fælleskaber. Hvis man gennem årene er gået forbi skolen – efter skolens egentlige lukketid – har man måske kunne se lys i flere af skolens lokaler. Her har frivillige og beboere kunnet prøve kræfter med alt fra træarbejde i skolens sløjdlokale, computerundervisning, madlavning i skolekøkkenet og på andre måder udfolde sig kreativt, sagde Pia Dahlin, inden hun overrakte prisen.
En af de frivillige fra foreningen er Lone Paulsen. Hun sagde tak for prisen på vegne af foreningen.
– Tusind tak for den pris. Vi er glade for sådan et skulderklap. De fleste i foreningen har været med i rigtig mange år, nogle har været med i alle 26 år. Jeg har regnet ud, at vi i de 26 år, vi har eksisteret, har skrællet ti ton kartofler, stegt otte ton kød, brygget 3000 liter kaffe og lavet 600 lagkager. Der kommer omkring 60 personer hver gang. Nu har vi valgt at koncentrere os om vores café, hvor man kan få noget at spise, sagde hun.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top