fbpx
Supercykelstier
Supercykelsti-indvielse-i-Vallensbæk-010916-fotos-af-Kim-Matthai-Leland-1.jpg
For tiden bliver den nye supercykelsti indviet på Vestegnen, som her i Vallensbæk. En læser undrer sig over, at det går ud over fodgængerne. Formanden for Teknik- og Miljøudvalget lover, at en betonklods bliver fjernet. Foto: Kim Matthäi Leland
Af Per Nørgaard, Frydendalsvej 14, Vallensbæk Det er sikkert fint for cyklister at få disse supercykelstier med nyt asfalt og mulighed for at køre meget stærkt. Så er den gruppe tilgodeset. Men man har opsat nogle reklameskilte, hvor folk opfordres til at bruge disse cykelstier. I blandt andet Vallensbæk og Ishøj kommuner har man adskillige […]

Af
Per Nørgaard, Frydendalsvej 14, Vallensbæk

Det er sikkert fint for cyklister at få disse supercykelstier med nyt asfalt og mulighed for at køre meget stærkt. Så er den gruppe tilgodeset.
Men man har opsat nogle reklameskilte, hvor folk opfordres til at bruge disse cykelstier. I blandt andet Vallensbæk og Ishøj kommuner har man adskillige steder placeret disse skilte på fortove eller stier ved siden af cykelstierne. Skiltene står på en enorm betonblok, der ikke kan fjernes ved håndkraft. Fortovet er simpelthen spærret.
Dette medfører, at kørestole, barnevogne, fodgængere og el-scootere ikke kan gå på fortovet, men de må forlade fortovet og gå ud på cykelstien for at komme rundt om skiltet. Dette medfører en potentiel fare for, at disse grupper rammes af de hurtigkørende cykler (som jo ikke har ry for at være særligt hensynsfulde).
Når man laver forbedrede tilstande for én gruppe, så er det ikke meningen, at andre grupper skal have det væsentligt forringet.
Inden der sker en ulykke eller påkørsel håber jeg, at kommunen vil sørge for at skiltene flyttes ind i rabatten, hvor de hører hjemme.

Opfølgning
Søren Mayntz (K), formand for Teknik- og Miljøudvalget oplyser, at han selv cyklede turen på Vallensbæk Strandvej i løbet af weekenden og konstaterede i den forbindelse, at der var placeret en betonblok med skilt i krydset Vallensbæk Strandvej og Vallensbæk Torvevej på en måde, så fodgængere skulle ud på fortovet. Han har derfor – mandag morgen – talt med Sekretariatet for Supercykelstierne og fået at vide, at de ville foranledige skiltet fjernet hurtigst muligt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top