fbpx
Stor opbakning til Mosens Dag i Vallensbæk
Mosens-Dag-2016_3.jpg
Ifølge Vallensbæk Kommune deltog op mod 1000 mennesker i Mosens Dag søndag. Her kunne de blandt andet høre kunstneren Thomas Dambo fortælle om de seks kæmper, han har lavet. Foto: Vallensbæk Kommune
VALLENSBÆK. Op mod 1000 publikummer var søndag i Vallensbæk Mose på Mosens Dag

Søndagens Mosens Dag i Vallensbæk bød på et varieret udbud af natur- og kulturoplevelser i de skønne omgivelser.
Ebbe Rosenberg, formand for Vallensbæk Moses bestyrelse, bød velkommen, og så gik starten på Alots motionsløb, hvor både børn og voksne kunne teste deres form.
Herefter åbnede boderne med aktiviteter og udstillinger.
Familierne kunne bygge fuglekasser eller undersøge mosens liv med Danmarks Naturfredningsforening.
Seniorhuset Korsagergård tilbød blandt andet publikum at male, filte, forme ler og smage på deres hjemmelavede kryddersnapse.
Der blev klappet fisk og kastet med snører ved Bjørnens Sportsfiskerforening, og som sædvanligt stod børnene forventningsfulde i kø ved Vallensbæk Ridecenters ponyer.
Igen i år havde Vallensbæk Modelskibs Klub en udstilling af deres flotte modelskibe, og jagten på ingredienserne til Fars Køkkenskoles fiskesuppe fik børn og forældre ud i området.
Spejderne fra KFUM Albertslund lavede tomatsuppe, popcorn og pølser på bål, og i vandkanten stod kanoerne klar, til dem der havde lyst til en kanotur på søen.
Ren By Vallensbæk fik aktiveret børnene, så de blev mere bevidste om affaldssortering, og den talende affaldsspand Arthur var populær, når den fik en snak med de børn, som den mødte på sin vej.

Besøgte kæmpen
Og selvfølgelig skulle de mange gæster også besøge den store trækæmpe Lille Tilde, som er bygget af den internationalt kendte genbrugskunstner Thomas Dambo.
Den er bygget i forbindelse med Vestegnens Kulturuges kunstprojekt De Seks Glemte Kæmper.
I dagens anledning kom Thomas Dambo selv forbi, dels for at fortælle historier fra sit arbejde med trækæmperne, og dels for at fortælle om sin passion for genbrugskunst. At interessen for Vallensbæks nye trækæmpe er stor, kunne ses på rækken af mennesker, som fulgte kunstneren gennem stierne på turen hen til kæmpen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top