fbpx
Skal Vallensbæk have en korttidsskole?
Af MF Kenneth Kristensen Berth (DF), kommunalbestyrelsesmedlem, medl. af Børne- og Kulturudvalget Da jeg var dreng, fandtes der på min skole en såkaldt ”p-klasse”. Det var et klasseværelse, hvor børn, der ikke kunne finde ud af at opføre sig ordentligt havnede, mens de kølede af og samtidig blev hjulpet med deres forehavender af et par […]

Af
MF Kenneth Kristensen Berth (DF), kommunalbestyrelsesmedlem, medl. af Børne- og Kulturudvalget

Da jeg var dreng, fandtes der på min skole en såkaldt ”p-klasse”. Det var et klasseværelse, hvor børn, der ikke kunne finde ud af at opføre sig ordentligt havnede, mens de kølede af og samtidig blev hjulpet med deres forehavender af et par af skolens mere håndfaste lærertyper.
Jeg tror ikke den type klasser findes i dag. Men måske har vi alligevel behov for noget lignende – og derfor kunne man måske overveje at skele til andres erfaringer hermed.
Som bekendt var Vallensbæk Kommunes børne- og kulturudvalg for nyligt i Staffanstorp i Sverige bl.a. for at se en nybygget skole i kommunen, men selvom de gedigne svenske materialer og den typiske svenske polerede stil skam gjorde indtryk, så var det alligevel et andet besøg i Staffanstorp, der fik mig til at tænke. I Staffanstorp har man nemlig en korttidsskole. Det er en skole på en selvstændig lokalitet midt i kommunen, hvor børn, som har adfærdsmæssige problemer og eksempelvis saboterer undervisningen for de andre elever, kommer hen. I en periode på typisk seks uger modtager eleven håndholdt undervisning på skolen af dedikerede pædagoger og lærere med det formål, at eleven skal vende tilbage til sin almindelige klasse klar til at indgå positivt i klassen.
Angiveligt har Staffanstorp stor succes med dette initiativ.
Fra Dansk Folkepartis side vil vi i hvert fald være meget interesserede i nærmere at undersøge mulighederne herfor. Vi oplever stadig for tit, at lærere savner mekanismer, der gør det muligt at skride ind over for uhensigtsmæssig opførsel – og her kunne korttidsskolen bestemt være et alternativ til de eksisterende sanktioner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top