fbpx
Problematikken om toiletterne på Egholmskolen er stadigvæk ikke løst
VALLENSBÆK. Af Helle Machholdt Kløverbo 12 Vallensbæk Strand Som det seneste skrækeksempel har en mor fra skolen tjekket sæbedispenserne på toiletterne flere gange om dagen i løbet af de sidste 3 uger – blot for at konstatere at de er tomme, uanset på hvilket tidspunkt af dagen hun tjekkede. Der er desuden forældre, der fortæller om […]

Af
Helle Machholdt
Kløverbo 12
Vallensbæk Strand

Som det seneste skrækeksempel har en mor fra skolen tjekket sæbedispenserne på toiletterne flere gange om dagen i løbet af de sidste 3 uger – blot for at konstatere at de er tomme, uanset på hvilket tidspunkt af dagen hun tjekkede. Der er desuden forældre, der fortæller om børn, der tisser i buskerne, fordi de har gået og holdt sig hele dagen.
Vores lokalpolitikere og herunder vores borgmester Henrik Rasmussen, ynder at sige, at der er fokus på problematikken og at der arbejdes på sagen… Det er meget billigt at sige og det kan jo være svært at modsige, men når man har sagt det samme i så mange år, så er det et stort problem.
I oktober 2015, oplyser Henrik Rasmussen, ”at der fortsat er problemer med lugtgener i det store drengetoilet i indskolingsområdet på Egholmskolen”, på trods af at man tidligere havde sagt at man ville tage renoveringen af toiletterne med i den generelle renovering af skolen. Han fortæller desuden at ”Forvaltningen har oplyst, at den renovering, der er foretaget i foråret 2015, hvor et af drengetoiletterne blev renoveret, har hjulpet delvist på problematikken. Samt at Center for Børn og Unge og Kommunale Ejendomme ville sammen se på sagen og komme med et løsningsforslag.”
Det kunne jo være interessant at høre borgmester Henrik Rasmussen, hvad Center for Børn og Unge og Kommunale Ejendomme er kommet frem til, her næsten 1 år senere… Og jeg kan så oplyse at den renovering der bliver omtalt er fjernet igen. Man havde lavet et stort urinal, hvor drengene skulle stå på den selv samme jernrist, som de tissede på… Det fik de revet ned igen, da det ikke fungerede. Det burde være åbenlyst for en hver – at det ikke er en holdbar løsning.

Svar
Af
Henrik Rasmussen (K), borgmester i Vallensbæk

Ja, toiletforholdene skal forbedres.
Jeg er ganske enig med Helle Machholdt i, at toiletforholdene på Egholmskolen bør være bedre. Jeg har selv min daglige gang på skolen, og kender forholdene.
Fra politisk side gør vi, hvad vi kan, inden for de økonomiske rammer. I perioden 2013-15 blev skolen renoveret for 38,5 mio. kr. Der blev etableret 13 nye toiletter, og langt de fleste af de eksisterende blev renoveret. Tre toiletområder med i alt syv toiletter trænger fortsat til en renovering, hvilket indgår i de igangværende budgetforhandlinger.
Administrativt har Center for Børn og Unge fjernet de omtalte urinaler, der ikke fungerede. Der bliver gjort rent to gange dagligt, om aftenen og midt på dagen, inden SFO-start. Toiletter, hvor der har været større uheld, bliver låst af i løbet af dagen, så børnene ikke bruger dem, før de er rengjort. Hvad angår sæbedispenserne har skolens medarbejdere opklaret, hvorfor der ikke kom sæbe ud, og problemet er løst.
Men trods renovering og øget rengøring er der fortsat lugt- og hygiejneproblemer. Kort sagt, der kan være rent og pænt, når børnene møder om morgenen, men hvis de første to børn rammer forkert, vil der lugte, når de næste skal bruge toiletterne. Skolens ledelse og medarbejdere har derfor sat øget fokus på at hjælpe børnene til en mere hygiejnisk adfærd. På klassemøder taler man om gode toiletvaner, og der er oprettet ’toiletvenner’, hvilket betyder at børnene følges to og to og kan hjælpe hinanden med gode vaner. Der er opsat sæbe til toiletbrættet og placeret toiletbørster i en særlig vinkel, der opfordrer til brug. Men vigtigst er det, at forældrene lærer deres børn, hvordan man går på toilettet og efterlader det rent og pænt til den næste.
Den opfordring giver jeg hermed videre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top