fbpx
Operasang i skolen
2016_09_opera_glostrup_107.jpg
Børnene fra 4. D var udklædt til de to koncerter. Foto: Søren Bjørn-Andersen
GLOSTRUP. 4.D. fra Nordvangskolen opførte opera sammen med professionelle operasangere

Operaen Abu Hassan fra ”Tusind og en nats eventyr” af Carl Maria Von Weber blev første gang opført på Det Kgl. Teater i 1823-1824. Siden har den ikke været vist i Danmark, bortset fra torsdag og fredag i sidste uge, hvor operaen blev opført i Aulaen på Nordvangskolen for fulde huse og kæmpe applaus.
4.D. har arbejdet med operaen i tre uger sammen med Dirigent Ole Jørgensen, Operainstruktør Tine Topsøe, Operasangerne Angelica Asp, Per Jellum og Lasse Bach, Glostrup Mandskor og ni professionelle musikere fra Symfonia Kammerorkester.
Projektet har været forberedt af Glostrup Sangforening ved Hans Lindberg gennem de sidste to år med støtte fra Kulturstyrelsen og Glostrup Kommune i anledning af Glostrups 825 års Jubilæum. Det har været en kæmpe oplevelse for de 22 elever i 4.D. at få lov til at synge opera og få indsigt i den meget smukke og komiske opera. Eleverne har selv malet kulisser, tegnet og malet de smukkeste tæpper, som udgjorde scenerummet.
– At få lov til at arbejde sammen med en dirigent, en operainstruktør, Glostrup Mandskor, professionelle musikere og rigtige operasangere er en oplevelse, som børnene vil bære med sig resten af deres liv, siger Lisbeth Merlung, der har været ansvarlig for projektet på Glostrup Skole.
Eleverne blev også undervist i at dirigere, så måske har vi blandt 4.D.s elever kommende operasangere og dirigenter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top