fbpx
Ny akuttelefon skal giver psykisk førstehjælp
Ny-akuttelefon-giver-psykisk-førstehjælp-på-Vestegnen.jpg
Ny rådgivningslinje skal hjælpe voksne med akutte psykiske problemer. Foto: Vallensbæk Kommune
HELE OMRÅDET. Vallensbæk, Brøndby og Glostrup åbner samme med andre Vestegnskommuner et nyt telefontilbud til voksne med akut, psykisk krise og deres pårørende

– Står man midt i en akut, psykisk krise, kan hurtig hjælp være afgørende for, at man ikke bliver så syg, at man må indlægges. Vi har i Vallensbæk og Ishøj gode erfaringer med en telefonlinje, man kan kontakte aften og nat. Nu udvider vi samarbejdet, så endnu flere får tilbuddet. Samtidig udvider vi åbningstiderne og formaliserer samarbejdet med Psykiatrisk Akutmodtagelse i Glostrup og distriktspsykiatrien, så borgerne får den bedst mulige hjælp, fortæller Anette Eriksen (K), formand for Social- og Sundhedsudvalget i Vallensbæk Kommune.

Fabelagtig ide
Også i Glostrup skaber det nye tilbud glæde hos formanden for Social- og Sundhedsudvalget, Lars Thomsen (V):
– Glostrup Kommune har de sidste to år igangsat flere tiltag på det psykiatriske område. Alle tiltagene har det tilfælles, at vi har opprioteret hjælpen til de borger som lider af psysiske problemer. Denne gruppe borger får nu mulighed for at snakke med en fagperson om natten, hvis behovet skulle opstå. Derfor er jeg personligt glad for, at vi nu sammen med syv andre kommuner kan tilbyde vores borger denne mulighed. Det er en fabelagtig god idé. Jeg er sikker på, at et af de mest rædsomme tidspunkter at få det rigtig dårligt på, er om natten. Og man er bare helt alene.

Anonymt tilbud
Akuttelefonen etableres september 2016 og er et tilbud, hvor voksne og deres pårørende kan få psykisk førstehjælp i de sene aften- og nattetimer. Borgerne kan ringe til akuttelefonen, hvis de ikke kan håndtere den akutte, psykiske krise, de står i.
Man kan henvende sig anonymt og uden aftale på forhånd.
Formålet med telefonen er at afhjælpe krisen og forebygge indlæggelser.
Målgruppen er borgere over 18 år bosiddende i Albertslund, Brøndby, Dragør, Glostrup, Hvidovre, Ishøj, Tårnby og Vallensbæk, hvor telefonen får hjemme.

Akuttelefonen kan kontaktes på nummer Akuttelefonen: 2525 0400 og vil være tilgængelig i tidsrummet 23.30-07.30 alle ugens dage.
Akuttelefonen etableres i en etårig forsøgsperiode og evalueres løbende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top