fbpx
Naturens Dag i Ejby Mose trak fulde huse
Naturens_Dag_-_Kanosejlads_var_et_stort_hit.jpg
Kanosejlads var et stort hit til Naturens Dag. Foto: Michael Seifert
GLOSTRUP. Over tusinde mennesker fandt søndag vej til Ejby Mose i anledning af Naturens Dag. Her fik store og små serveret smagsprøver af forskellige insekter af Zoologisk Have, der blev sejlet i kano, svinget i tovbane, studeret bier på summende bitavler, undersøgt fisk fra mosen og meget andet

Børn og voksne i alle aldre var fuldt beskæftiget i de mange aktiviteter, som kunne opleves i Ejby Mose i søndags. Der var rig mulighed for at prøve udfordrende aktiviteter som insektspisning og tovbane, hvor ponyridning, krible krable og pandekager over bål var mest populært hos de mindste. Ved mosebredden kunne de mange nysgerrige se og røre dagens fangst fra mosen eller tage en tur i kano.
– Børns forhold til naturen er et vigtigt formål med at afholde Naturens Dag. Den tid, børn bruger i naturen i dag, er halveret på få generationer og uden konkrete naturoplevelser mister børnene forståelsen for, at naturen er vores livsgrundlag, og at det er vigtigt at passe på den, udtaler Grøn Guide Ghita Lentz, der koordinerede dagen.
I anledning af Glostrup Kommunes 825 års jubilæum var der i år også mulighed for at opleve fem unikke kunstværker inspireret af Ejby Moses særlige kendetegn. Kunstværkerne kunne opleves i mosen kun denne dag.
Bag arrangementet stod Glostrup Kommune i samarbejde med en række lokale foreninger blandt andet Spejderne i Ejby, Ejby-Glostrup 4H, Biavlerforeningen, Danmarks Naturfredningsforening i Glostrup samt Naturvejlederen fra Vestskovens Naturskole.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top