fbpx
Hashklub i Glostrup lukket
Hashklub.jpg
Der har ligget en hashklub på 1. sal i denne bygning. Foto: Jesper Ernst Henriksen
GLOSTRUP. Det er nu forbudt at komme i de lokaler på hovedvejen, hvor politiet mener, der bliver drevet hashklub

Fredag formiddag kørte to betjente fra Vestegnens Politi ud til Hovedvejen 206, for at sætte skilte op om, at det er forbudt at komme på besøg på 1. sal i bygningen.
– Der ligger en hashklub der. Selve huset er delt op, oppe på første sal ligger der en hashklub, i stueetagen ligger der en helt legal forretning, siger politikommissær Søren Puggaard.
Politiet har i længere tid kendt til stedet, men har altså først nu forbudt besøg i lejligheden.
– Vi her igennem de sidste par år kørt massivt på den og har beslaglagt hash deroppe flere gange. I de almindelige ransagninger er der fundet 100 gram hash af gangen, siger Søren Puggaard.
Han fortæller videre, at der i en større sag er fundet over et kilo hash, og at der også ind i mellem er fundet våben på stedet. Politiet er netop nu ved at behandle den større sag, der har altså ikke været nogen bagmænd for retten endnu.

Forbudt at besøge
Ifølge opslaget, som også offentliggøres her i avisen som en annonce, gælder forbudet mod at komme på besøg til den 13. december. Beboere på adressen må selvfølgelig gerne komme der, ligesom de må få besøg af den nærmeste familie.
Ifølge Søren Puggaard, er det primært på adressen på Hovedvejen, at der bliver handlet hash i Glostrup.
– Det er primært der, hashhandlen har fundet sted. Vi kender også til andre steder i Glostrup, hvor der bliver handlet mindre mængder og mindre åbenlyst, siger han.
Lukningen har været længe undervejes og har derfor ikke direkte forbindelse til lukningen af Pusher Street på Christiania, men alligevel lidt.
– Det har selvfølgelig været en gylden mulighed for os også at sætte fokus på hashhandlen, siger han.

Senere start på hash
Ifølge Lars Jonasson, SSP koordinator i Glostrup Kommune, har det i højere grad været voksne end børn og unge, der er kommet i klubben.
– Der går længere tid før de unge begynder en risikoadfærd. Der går længere tid, før de drikker alkohol, ryger cigaretter og måske kommer ud og prøve noget kriminelt. Man udskyder debuten, og det er jo rigtig godt, for det minimere risikoen og det formindsker den samlede mængde alkohol og cigaretter man får forbrugt igennem et liv. Med det sagt, når de så kommer lidt op i årene, så begynder de at komme sådan nogle steder som Hovedvejen 206, siger han.
Han siger også, at selvom der er blevet handlet hash i Glostrup, så har der ikke været problemer med bander eller rockere.
– Selvom vi har haft udfordringer, så er det ikke sådan, at de etablerede bander har etableret sig i Glostrup. Der er selvfølgelig nogle få unge, der har været inde omkring banderne, men langt de fleste af Glostrups unge er heldigvis fornuftige nok til at holde sig væk, siger han.

Glad borgmester
Også på rådhuset vækker rydningen af hashklubben glæde. Kommunen har nemlig arbejdet tæt sammen med politiet for at få lukket hashklubben.
– Det har været en lang og sej kamp, hvor vi politikere har prøvet at presse på. Vi synes ikke, det er rart at have en åbenlys ulovlig virksomhed i kommunen. Jeg er klar over, at det er en vanskelig opgave at lukke sådan en. Risikoen er, at det dukker op igen et andet sted, men vi bliver nødt til at genoprette lov og orden, siger borgmester John Engelhardt.
Folkebladet har været i kontakt med de personer, der opholdt sig i lejligheden, da skiltene blev sat op. De ønskede ikke at udtale sig om besøgsforbuddet og anklagerne om, at de sælger hash.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top