fbpx
Første spadestik taget til nyt formidlingscenter
DSCN5324-002.jpg
Mandag tog Steen Andersen (Enhedl.), formand for Kulturudvalget i Brøndby det første spadestik til det nye formidlingscenter i Middelalderlandsbyen. Foto: Middelalderlandsbyen
BRØNDBY. Mandag kunne formand for kulturudvalget Steen Andersen (EL) tage første spadestik til det nye formidlingscenter i Middelalderlandsbyen

Formidlingscentret, der forventes indviet i forsommeren 2017, har været på tegnebrættet i flere år, og blev en realitet, da der sidste år kom en donation på 2,5 mio. kr. fra A. P Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal.
Det nye formidlingscenter i Middelalderlandsbyen har nu endegyldigt forladt tegnebrættet, og i denne uge begynder arbejdet med byggeriet at tage form, når entreprenørmaskiner og motorsave vil genlyde mellem træerne i Den Grønne Kile.
Når det nye formidlingscenteret står klar til indflytning før sommerferien næste år, vil det give de besøgende et unikt indblik i den spændende middelalder, der også har været en del af det historiske fundament på Vestegnen.
Det nye formidlingscenter opføres derfor også med et middelalderligt look udvendigt, men vil rumme alle moderne faciliteter indendørs.
– Jeg er glad for at kunne tage det første spadestik til det nye formidlingscenter, der vil klæde Middelalderlandsbyen og gå hånd i hånd med Brøndby Kommunes ønske om at styrke kulturformidlingen til vores skolebørn gennem Åben Skole. At formidlingscenteret så samtidig vil give alle vores borgere endnu flere oplevelser i Middelalderlandsbyen er jo bare et ekstra plus, sagde Steen Andersen (EL), formand for Klyurudvalget, da han mandag tog det første spadestik.

20.000 gæster om året
Middelalderlandsbyen er i dag en fuldt fungerende landsby med huse, gadekær, en kirke og dyrehold.
Landsbyen er i dag en kommunal institution med skoletjenestetilbud, offentlig weekendåbent, årlige markeder og udlejning til arrangementer for eksempel børnefødselsdage.
Middelalderens kulturhistorie formidles her i autentiske rammer til de mere end 3.000 skolebørn, fra Brøndby og øvrige omegnskommuner, der årligt besøger landsbyen.
Når det nye formidlingscenter står klar, er det målet, at landsbyen vil kunne besøges af op mod 20.000 gæster årligt.

Formidlingscenteret kommer til at bestå af to huse på hver 125 m2, der placeres i vifteform, så de danner en trekantet gårdsplads ud mod selve landsbyen.
Det ene hus bliver formidlingscenter, hvor de besøgende kommer til at opleve en rejse fra år 2016 til år cirka 1300.
Fra indgangen føres man via en tidssluse til den store multisal og videre ud i landsbyen.
Det andet hus skal fungere som arbejdsfaciliteter for ansatte og elever fra Produktionshøjskolen i Brøndby.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top