fbpx
Flygtningepolitik koster to millioner
GLOSTRUP. Det kommer på lidt længere sigt til at koste Glostrup Kommune omkring to millioner kroner om året, at man gør en ekstra indsats for at integrere flygtninge

I maj vedtog kommunalbestyrelsen en ny flygtningepolitik, der var foreslået af Venstre. Alle pariet undtagen Dansk Folkeparti stemte for. Nu har administrationen regnet forslagene i flygtningepolitikken igennem. De er kommet med forslag til, hvordan politikken skal tolkes i forhold til den øvrige lovgivning og har regnet ud, hvad det vil koste.
Prisen er der af gode grunde en del usikkerhed omkring. Dels ved kommunen ikke, hvor mange flygtninge de modtager. Første udmeldig fra ministeriet var, at Glostrup Kommune skulle modtage 27 flygtninge i år. Ind til videre har kommunen kun modtaget 11 flygtninge og ministeriet har netop udmeldt en ny kvote for 2016 på 13 flygtninge. For 2017 er kvoten 20.
Det vides heller ikke, hvor gamle flygtningene er og om de er i stand til at arbejde. Med alle disse usikkerheder har kommunen opstillet tre scenarier. Det mest sandsynlige tager udgangspunkt i 15 flygtninge om året. Det vil koste 0,6 million kroner første år, 1,8 millioner kroner andet år og 2 millioner kroner i de efterfølgende år.

Stadig debat
Der var stadig debat til kommunalbestyrelsesmødet om, hvorvidt flygtningepolitikken er en god idé.
– Dansk Folkeparti er af den opfattelse, at Venstres forslag til udmøntning af regeringens flygtningepolitik tilgodeser flygtninge på bekostning af vores egne borgere, hvoraf mange også kunne bruge den ekstra hjælp, som nu foreslås til flygtninge. Når man læser Venstres forslag til udmøntning af regeringens flygtningepolitik, kan man nemt få en følelse af, at det i virkeligheden er en modtagelse af blivende indvandrere, der lægges op til, og ikke en midlertidig hjælp til trængte flygtninge, som jo gerne skal vende hjem igen og medvirke til deres lands genopbygning, når forholdene tillader det, sagde Kurt Kjær (DF).
Susanne Nordbjerg Bach (S) påpegede, at politikken ikke kun er vedtaget af Venstre, men af et stort flertal i kommunalbestyrelsen, og at socialdemokraterne også bakker 100 procent op om politikken.
Et af de store punkter i politikken er flygtningenes mulighed for en jobgaranti. Derfor var formanden for Vækst- og Beskæftigelsesudvalget, Piet Papageorge (V) også meget glad for politikken.
– Vi ønsker simpelthen at byde flygtningene velkommen ordentligt, anstændigt og professionelt. At vi prioriterer en ordentlig, menneskelig og rentabel integration på den lange bane ved at prioritere sprogkundskaber, bolig og job, mens vi modsat stiller krav. Dette indbefatter blandt andet de konkrette justeringer af den administrative praksis, som vi ser i sagen til i dag og dermed tager stilling til. I vores verden er der ingen tvivl om, at med denne fortolkning af vores yderst proaktive flygtningepolitik, så sikrer vi en god, menneskelig og på den lange bane rentabel integration, og det er vi meget glade for.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top