fbpx
Flere forskellige ønsker til navne på letbanestationer
FB-kort.jpg
Dette er kommunalbestyrelsernes forslag til navne på stationerne på den kommende letbane, men det er ikke sikkert, at det ender med at blive disse navne, især i Glostrup er der tvivl om navnene. Foto: Grafik: Mette Agner Clausen
GLOSTRUP. Kommunalbestyrelsen i Glostrup er kommet med forslag til navne på letbanestationerne i kommunen. Det er bare ikke dem, der bestemmer og der er mange andre ønsker

Hvad skal den kommende letbanestation, der skal ligge ved hospitalet, hedde?
Det er principielt bestyrelsen for letbanen, der skal beslutte navnene på letbanestationerne, men i langt de fleste tilfælde er kommunerne kommet med indstillinger, og det er forventningen, at bestyrelsen vil følge disse indstillinger. Men for eksempel med stationen ved hospitalet er det mere kompliceret.
Rigion Hovedstaden foreslår, at stationen kommer til at hedde Rigshospitalet Glostrup. Det er det størstedelen af hospitalet hedder.
Kommunalbestyrelsen i Glostrup mener, at hospitalet stadig bliver kaldt Glostrup Hospital, og at det derfor bør være det navn, stationen skal have. Blandt andet fordi, der også er en psykiatrisk afdeling og en akutafdeling, som ikke hører under Rigshospitalet.

Hersted eller Hvissinge
Den næste station på letbanen kommer til at ligge nogenlunde ud for Rødkælkevej. Der er også uenighed om, hvad den skal hedde. Glostrup Kommune mener, den skal hedde Hvissinge efter den del af Glostrup, der ligger lige ved siden af.
Albertslund Kommune, der betaler halvdelen af kommunernes andel af en stations pris, mener stationen skal hedde Hersted, efter det område i Albertslund, som ligger lige ved siden af.
Den næste station på linjen skal ligge i Ejby, og det giver også problemer. Der er nemlig allerede en togstation på Fyn, der hedder Ejby. Derfor kan Glostrup sandsynligvis ikke genbruge det navn. Her besluttede kommunalbestyrelsen, at stationen i stedet skal hedde Ejbydalsvej.
Tilbage står kun Glostrup Station, som selvfølgelig skal fortsætte med at hedde Glostrup Station.
Kommunalbestyrelsen godkendte de fire forslag Glostrup Station, Glostrup Hospital, Hvissinge og Ejbydalsvej og godkendte samtidig, at borgmester John Engelhardt kunne forhandle med de andre, der er interesserede i navnene på letbanestationerne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top