fbpx
Et år med genbrug i Kisumparken
genbrug-13-åben.jpg
I snart et år har man kunne købe genbrugsvarer i Genbrug 13 i Kisumparken. Foto: Genbrug 13
BRØNDBY. Det er snart et år siden, at der blev etableret en genbrugsbutik i Kisumparken, og den har travlt

Genbrug 13 i Kisumparken har nu eksisteret i snart et år.
Det hele startede som en del af projektet Plant Et Frø, som fokuserer på at skabe bæredygtige mødesteder i ydre områderne i København.
Projektet er støttet af det tidligere Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter og blev til i et samarbejde mellem boligafdelingen T13, som hører under BO-VEST, og som er en af boligafdelingerne i Brøndby Strand Parkerne, og Rambøll Arkitekterne.

Kunstner bag
Boligafdelingen T13 indkøbte to store kølecontainere, som på en uge blev bygget om til en Genbrugsbutik. Thomas Damborg, som er ekspert i at bygge alt i genbrugsmaterialer og som for tiden er aktuel med kæmpen Lille Tilde i Vallensbæk Mose, arbejdede sammen med beboer og børn og Brøndby Produktionsskole.

Frivillige er drivkraften
Genbrug 13 drives af frivillige i T13 og i samarbejde med Cafe13.
Beboerne afleverer tøj, porcelæn, legetøj, møbler, lamper, bøger, ting der ellers ville ryge i storskrald.
Alt tøjet bliver sorteret, og det bedste bliver sat til salg i butikken. Det næstbedste bliver givet videre til Morgencaféen for hjemløse i København NV.
Senest er der i august blevet kørt en hel vognfuld af tøj og sko til flygtningelejren på Samsø, og den sidste rest, der er tilbage, bliver genbrugt til fyld i bilsæder. Indtægterne fra salget går ubeskåret til T13 Børnefond.
T13 Børnefond skal primært være til glæde for børn i T13. Men den kan også yde tilskud til nødlidende børn andre steder. Fonden er placeret under Lejerforeningen T13.

Bøger fylder
Da der bliver indleveret mange bøger, er der et nyt tiltag i gang. Der vil blive etableret et særskilt kælderrum kun med reoler til bøger, som vil bliver registreret og lagt på en kommende hjemmeside.

Genbrug 13 afholder loppemarked den 25. september

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top