fbpx
En gammel biograf – for alle aldre
Biograf3.jpg
Glostrup Sogns Børne og ungdomskor gav koncert. Foto: Holger Pedersen
GLOSTRUP. Det er i år 100 år siden, at den første biograf åbnede i Glostrup. Det blev fejret i weekenden ved at biografen viste, hvad den har at byde på. Der var ballonklovn, foredrag, masser af musik og selvfølgelig en film

Den nuværende Glostrup Bio bliver først 70 til jul næste år, men 16. september var det 100 år siden, at den første biograf blev åbnet i Glostrup på hjørnet af Roskilde Landevej og Heggelunds Allé. Familien Langebek byggede også den nye biograf, så der var god grund til at holde fest. Det blev en fest for alle aldre og med mange lokale indslag.
Den røde løber var ude, og der var flag og anden udsmykning, da de yngste troppede op med deres forældre til den første afdeling. Den bestod af tryllekunstneren Trylle-Carsten, der på scenen underholdt med sine tricks. Børnene blev inviteret op på scenen for at sikre, at det hele gik rigtigt til. Sammen med sin makker underholdt tryllekunstneren også i foyeren som ballonkunstner, og mange af børnene fik en morsom ballonhat med hjem.
I salen fortsatte eftermiddagen med de utroligt velsyngende piger fra Glostrup Sogns Børne- og Ungdomskor. En række mindre piger stod i forreste række og bagved stod de større. De blev dygtigt ledet og akkompagneret af Susanne Dyhr.

Biografens historie
Formanden for Sofarækken indledte voksenafdelingen med at give et rids af de mange års drift og det gode samarbejde med Glostrup Kommune. Derefter fortalte borgmester John Engelhardt nostalgisk om sine biografoplevelser igennem årene. Han udtrykte stor glæde ved, at Glostrup har sin meget aktive biograf, og at så mange frivillige støtter op om den.
Derefter fortalte en af de frivillige, Holger Pedersen, historien om de to biografer gennem 100 år. Det startede næsten som et eventyr, og det er lidt af et eventyr, at der stort set uden afbrydelser har kunnet vises film hver dag siden. I dag er biografen ramme om flere foreninger og adskillige initiativer, for eksempel koncerter.
Næste indslag var ligeledes lokalt, idet Glostrup Amatørscene gav en række prøver på deres forestillinger. Der var læseprøve på et nyt stykke og musikalske indslag fra såvel tidligere som kommende forestillinger. Det var meget festligt og får forhåbentlig endnu flere til at holde øje med, hvad der sker på Leragergård i Hvissinge.
Glostrup Byorkester har jævnligt spillet i Glostrup Bio, for eksempel ved de årlige julekoncerter. Det er altid festligt, når de distingveret klædte musikere med Bjarne Holm i spidsen og sangerinden Lisbeth Sørensen leverer festlig og swingende musik. Orkestrets julekoncert i biografen afholdes 26. november, og der er som vanligt gratis adgang.
Der var også, ligesom til alt andet denne jubilæumsdag, gratis adgang til aftenens film, og det swingede på en måde også. Det var en forpremiere på den danske film, Swinger, der ikke er helt så uartig som titlen antyder. Filmen har danmarkspremiere 22. september – naturligvis også i Glostrup.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top