fbpx
Børn cykler i skolen
Alle-Børn-Cykler-2016.jpg

Virum Skole, børn cykler til skole, Danmark

Vallensbæk er en af de kommuner, der er med i kampagnen Alle Børn Cykler. Foto: Cyklistforbundet
VALLENSBÆK. 1000 elever i 46 klasser fra alle skolerne i Vallensbæk er tilmeldt Alle Børn Cykler, der løber af stablen de næste to uger

Mandag lød startskuddet til kampagnen Alle Børn Cykler rundt omkring i hele Danmark.
Vallensbæk Kommune er blandt de 40 kommuner, der sammen med Cyklistforbundet og TrygFonden står bag kampagnen.
Håbet er, at endnu flere børn vil tage cyklen, derfor opfordres bilister til at holde ekstra øje og passe på de mange cyklister.

Flere sikre børn
Sidste år tilbagelagde børnene i Alle Børn Cykler 600.000 kilometer, heraf 93 procent af turene med cykelhjelm.
Normalt bruger cirka hvert andet barn cyklen som primært transportmiddel til skole. Men blandt kampagnens deltagere ligger dette tal på 70 til 80 procent. Også brugen af hjelm blandt børnene ligger cirka 13 procent højere under kampagnen.

Cyklende ambassadører
På kampagnens facebookside kan man i år følge børnenes egne oplevelser ved at cykle. For helt almindelige skolebørn fra forskellige dele af landet har nemlig sagt ja til at være ambassadører for Alle Børn Cykler kampagnen ved at fortælle om, hvorfor de cykler,
-Det er vigtigt også at huske glæden ved at cykle, hvis man vil have flere børn i sadlen. De historier kampagnens børneambassadører selv fortæller, viser med al tydelighed, at cykelturen til skole og i fritiden kan give en masse fantastiske oplevelser, siger Klaus Bondam, Direktør i Cyklistforbundet.

Man kan se mere om kampagnen på www.abc-abc.dk
I to uger samler klassen point ved at bruge hjelm og cykle så mange dage som muligt. Efter kampagnen trækkes der lod om cykelpræmier.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top