fbpx
Antimobning på skoleskemaet
Foto6_FPS-kopi.jpg
En del af eleverne i Vallensbæk har frivillighed på skoleskemaet i næste uge. Det hele kulminerer på Festlig Fredag. Foto: Kim Matthäi Leland
VALLENSBÆK. Ni folkeskoleklasser skal arbejde med frivillige tiltag som del af projektet Frivillighed på Skoleskemaet. Resultatet kan ses til Festlig Fredag

Godt og vel 225 elever fra Vallensbæks tre skoler skal i næste uge i gang med temaet Frivillighed på Skoleskemaet.
Her skal der udvikles ideer til frivillige tiltag indenfor temaerne digital mobning og flygtninge. Temaerne er stillet af henholdsvis RedenUng og Ungdommens Røde Kors, der også deltager i forløbet.

Skal selv bidrage
– Digital sexmobning og deling af billeder på nettet er blevet et udbredt fænomen. Og hvad kan man gøre ved det? Det er en yderst relevant problemstilling i dag, hvor op imod hver femte i gymnasiealderen har prøvet at dele et nøgenbillede af sig selv. RedenUng vil derfor med sin deltagelse i Frivillighed på Skoleskemaet gerne høre de unges egne ideer til frivillige tiltag, der kan hjælpe før, under og efter digital mobning, fortæller Christina Wind fra RedenUng.
Frivillighed på Skoleskemaet er et undervisningsforløb, der kombinerer hensigten om den åbne skole med kreativitet, innovation og aktivt medborgerskab. Eleverne kommer til at reflektere over deres egen rolle og ansvar for et godt samfund. Desuden øges deres indsigt i frivilligt arbejde, så håbet er, at en god portion af dem i fremtiden selv prøver at gøre en forskel som frivillig. Konceptet er udviklet i Vallensbæk i 2014 med støtte fra Tryg Fonden og Fonden for Entreprenørskab.

Ender i konkurrence
Undervisningsforløbet vil ende op med mere end 40 ideer, som alle udstilles til Festlig Fredag. Det afsløres således denne dag, hvem der vinder hovedprisen på 3000 kr. til klassekassen. Vinderen bliver udpeget af et dommerpanel bestående af politikere, ledere i kommunen samt RedenUng og Ungdommens Røde Kors.
Desuden er der en publikumspris.

Festlig Fredag foregår den 16. september ved Vallensbæk Stationstorv. Forslagene udstilles fra kl. 15.30
Se mere på www.vallensbaek.dk/aktiviteter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top