fbpx
Unge udviklede Glostrup
posthus.jpg
En mere spændende tunnel var en af ideerne til Sprout Talent Week. Foto: Jesper Ernst Henriksen
GLOSTRUP. I forrige uge var det gamle posthus fyldt med unge, der skulle komme med bud på, hvad der skal til, for at gøre Glostrup attraktiv

I forrige uge var en gruppe unge samlet i det gamle posthus i Glostrup. Det var studerende eller nyuddannede indefor forskellige fag. Men mest noget med forbindelse til byudvikling som arkitekter eller ingenører.
Projektet hed Sprout Talent Week, og de unge fra hele verden boede på posthuset og arbejdede næsten i døgndrift på at finde på, hvordan Glostrup kan blive en bedre by. Med whiteboards, masser af post-its og fokus på ideudvikling. Og de kom frem til nogle interessante ting.
En gruppe foreslog, at der skulle males guidlines gennem tunnelen ved stationen, så det blev nemmere at finde rundt, og folk blev draget til de tilbud, der allerede er i området omkring stationen. Nogle nye farvede lys skulle også lyse op og gøre den lidt kedelige tunnel mere interessant og interaktiv.
En anden gruppe foreslog under titlen Apple City, at Glostrup skulle være kendt for æbletræer, og at der skulle skabes en grøn forbindelse rundt i byen. En tredje gruppe byggede et lille legehus, som senere skal udstilles med resultaterne af de unges arbejde.
Ugen gik rigtig godt, siger Mie Bjerre Wester fra Dansk Arkitekturcenter, der arrangerede ugen.
– Det er gået over al forventning. Der sker noget magisk, når man samler folk med forskellig baggrund til et samarbejde. Især når det er unge mennesker, der har deres uddannelse i helt frisk erindring. De kommer på nogle andre ideer end dem der sidder på rådhuset, siger hun.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top