fbpx
Undervisning midt i historien
Svenskekrigene.jpg
Forstadsmuseet lancerer ny skoletjeneste, der blandt andet har lavet undervisningstilbud om svenskerkrigene. Foto: Forstadsmuseet
BRØNDBY. Forstadsmuseet lancerer ny skoletjeneste, der tilbyder to undervisningstilbud med fokus på Brøndby

Forstadsmuseet tilbyder som noget nyt en skoletjeneste med historieundervisning i autentiske rammer i Brøndby.
Den nyåbnede skoletjenesten har foreløbig to undervisningstilbud på programmet.
Og som led i Åben Skole i Brøndby er begge undervisningstilbud udviklet i samarbejde med to lærere fra Brøndbyøster Skole, Hanne Kjær-Rasmussen og Henning Skovgaard, som har bidraget med undervisningstips, didaktik, sparring og gode råd foruden, at de har sat deres egne klasser på som prøveklude.
Det er der kommet to færdige undervisningstilbud ud af, der kobler direkte til skolernes undervisning, nye Fælles Mål samt Historiekanonen, så de kan bruges som eksterne læringsmiljøer.

Svenskerne og Vestvold
Det ene undervisningstilbud hedder ”1657-1660: Da svensken plyndrede” foregår i Brøndbyøster Landsby.
Gennem indlevelse og historisk fortælling udfører eleverne opgaver på vegne af den svenske soldat, præsten og bonden Jørgen, og lærer om svenskekrigene, da krigen ramte Brøndbyøster Landsby.
Det andet tilbud hedder ”I skyggen af 1. Verdenskrig” og foregår på Vestvolden, hvor eleverne gennem indlevelse på vegne af krigsjournalisten, bonden i Brøndby og soldaten på Vestvolden lærer om 1. Verdenskrig på det helt nære niveau.
Fremover skal der udvikles flere undervisningstilbud, da forstadens historie har mange lag og rummer alt lige fra svenskerkrige i 1600-tallet til velfærdssamfundets højhusbyggerier i det 20. århundrede.

Alle skoler kan booke et forløb, da skoletjenesten ikke er forbeholdt skoler i Brøndby og Hvidovre, som er museets dækningsområde.
Undervisningstilbuddene er tilrettelagt, så de passer ind i folkeskoles historieundervisning.
Forløbene varer 1½ time. Forstadsmuseet kan kontaktes på tlf. 36 49 00 30 eller forstadsmuseet@forstadsmuseet.dk
Man kan læse mere om Forstadsmuseets skoletjeneste på www.forstadsmuseet.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top