fbpx
Stor interesse for pap
IMG_0355.jpg
Ejvind Reder, der vandt konkurrencen i forbindelse med papindsamlingen, får overrakt gavekort af miljømedarbejder Anne Thane Christensen. Foto: Brøndby Kommune
BRØNDBY. I juni tilbød Brøndby Kommune, at borgere i villaer og rækkehuse kunne få en genbrugsbeholder til pap. Foreløbig har 2.232 husstande ja tak

Tilbuddet om en ekstra container til pap kommer efter, at flere borgere kontaktede Teknisk Forvaltning og fortalte, at de savnede en beholder til pap. Efterspørgslen kom kort efter, at kommunen havde introduceret den nye affaldsordning med tre genbrugsbeholdere i juni 2014.

Ville samle pap
Brøndby Kommune gennemførte i 2015 en brugerundersøgelse om de nye affaldsordninger. I den forbindelse blev borgerne spurgt om deres holdning til at få en ekstra beholder til pap, og knap halvdelen svarede, at det var de interesseret i.
På baggrund af dette besluttede kommunalbestyrelsen, at tilbyde borgerne en beholder til pap, ligesom kommunalbestyrelsen besluttede, at det er en frivillig ordning, hvor borgerne skulle tilmelde sig for at få den nye genbrugsbeholder.
– Vi var godt klar over, at mange især i rækkehusene synes, at genbrugsbeholderne fylder meget i forhaven. Derfor valgte vi en løsning hvor borgerne skal tilmelde sig aktivt, fremfor at de skulle afmelde sig, hvis de ikke ville have den. Og jeg er positivt overrasket over den store tilmelding allerede inden ordningen er trådt i kraft, siger Vagn Kjær-Hansen (SF), formand for Teknik- og Miljøudvalget.

Stor interesse
Forvaltningen havde sat et mål om, at 1.000 husstande skal være tilmeldt, inden ordningen træder i kraft i oktober, og at 2.000 husstande skal være tilmeldt ordningen efter ét år. Men interessen for den ekstra beholder har været så stor, at over 1.000 husstande allerede tilmeldte sig ordningen i løbet af den første uge.
Brøndby Kommune udlovede et gavekort på 500 kr. til de borgere, der tilmeldte sig inden 4. juli. 2.052 borgere deltog i konkurrencen. Den heldige vinder blev Ejvind Reder i Vesterled.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top