fbpx
Større Brøndby Cup næste år
SPORT. Brøndby Cup og Cup Denmark slår pjalterne sammen igen, til en turnering, der kan komme op på 250 hold

Næste år bliver Brøndby Cup endnu stærkere. Efter en længere årrække i Ishøj rykker Cup Denmark til Brøndby, hvor det hele startede for 20 år siden. Det glæder Michael B. Espersen, der er forretningsfører i Brøndbyernes IF, at man nu genoptager samarbejdet. Næste år bliver bredde-turneringen nemlig dobbelt så stor.
– De sidste fem år, har vi fået opbygget vores U13-U19 Elite Cup og Mini Cup for de helt små, men vi har kæmpet lidt med vores bredde-turnering og med at skaffe pigehold nok, fortæller Michael B. Espersen og fortsætter:
– Næste år kommer der 155 breddehold, hvor vi i år kun har halvdelen. Derudover kommer vi til at få mange flere pigehold. Det bliver dejligt med flere pigehold; ikke kun på grund af det sportslige, men også af sociale årsager. I år har vi for eksempel måtte aflyse vores diskotek, da der jo nærmest kun deltager drengehold, fortæller Michael B. Espersen, der dog lover, at diskoteket genåbner til næste år.
Samarbejdet mellem Brøndby Cup og Cup Denmark gælder kun for bredde-turneringen og derfor fortsætter turneringens Elite Cup og Mini Cup uændret.
– Vi ændrer ikke vores turnering, men flytter Cup Denmark over på vores anlæg. Det betyder også, at vi når vores maksimale kapacitet med i alt 250 hold, siger Michael B. Espersen og tilføjer:
– Det kommer også til at betyde, at vi fremover skal bruge flere hænder til at få turneringerne afviklet. Derfor vil det også komme til at gavne flere af de lokale idrætsforeninger, der vil blive tilbudt en del af kagen, hvis de giver en hjælpende hånd med.

Cirklen er fuldendt
De nuværende arrangører af Cup Denmark er også glade for samarbejdet.
– Det bliver spændende. Vi glæder os til at komme til Brøndby, udtaler Al Fluin, der er direktør i Here We Go, som står for Cup Denmark, og fortsætter:
– Førhen solgte vi jo hold til Brøndby igennem mange år, men så blev samarbejdet afbrudt på grund af ombygningen af Brøndby Stadion. Vi stod pludselig med 50-60 hold og en turnering, der skulle lige til at gå i gang. Det endte med, at vi i sidste øjeblik måtte flytte turneringen til Ishøj. Jeg har hele tiden ment, at det ville være en god idé at komme tilbage til udgangspunktet, men det var altså ikke muligt før nu, tilføjer han.
Al Fluin har haft en god dialog med Michael B. Espersen fra Brøndbyernes IF og glæder sig til at samarbejde med Brøndby igen.
– Det føles rigtigt. Det var jo her, at det hele begyndte for 20 år siden, siger Al Fluin og fortsætter:
– Vi bliver en giftig sammensætning. Brøndby har rammerne og organisationen, mens vi kommer med holdene. Det hele kommer til at lugte lidt mere af fodbold. Brøndby er en stor klub med et stort anlæg og et stort stadion. Det bliver en helhedsoplevelse. Cirklen er fuldendt, understreger Al Fluin.
JEH

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top