fbpx
Pulsen skal op på eleverne
IMG_0189.jpg
Eleverne på Brøndbyvester Skole viser Kent Max Magelund (S), borgmester, hvordan man scanner en QR-kode. Foto: Brøndby Kommune
BRØNDBY. Ny interaktiv bane på Brøndbyvester Skole skal integrere bevægelse og læring. Borgmester Kent Max Magelund (S) indviede banen torsdag

25 pæle med QR koder på. Det er i al sin enkelthed det, den nye QR Bane på Brøndbyvester Skole består af.
Bevæbnet med smartphone eller tablet kan eleverne ved hver kode hente poster og opgaver, deres lærer elektronisk har knyttet til banen. Banen snor sig rundt i skolegården og rundt på hele skolens matrikel.
Med den nye bane har lærerne således et nemt redskab til at forberede et løb med poster, som de ikke fysisk først skal ud og sætte ud, og som lærerne heller ikke siden også skal hente igen.
Og eleverne får bevæget sig alt i mens, de løser faglige opgaver eller udfører en bevægelsesaktivtitet, afhængig af den enkelte post.

Bevægelse og viden
– Med den nye QR Bane bliver det endnu nemmere at leve op til skolereformens krav om 45 minutters daglig bevægelse i skoledagen. Lærerne kan tænke brugen af baner og poster ind i undervisningen på forskellige måder, og de kan dele deres opgaver med kollegerne, så vi får vidensdelt og genbrugt de gode undervisningsforløb, lød det fra Kent Max Magelund (S), borgmester, der fik ordet efter idrætskonsulent Kamilla Ahrensbachs velkomst.
Efter en kort tale indviede borgmesteren banen ved at klippe en rød snor og sende 9.b ud på deres første tur på QR Banen.

Tilfredse elever
Matilde Schønnemann fra 9.b viste med sin mobil Kent Max Magelund, hvordan teknikken i at aflæse opgaverne via QR-koder på pælene virker, og benyttede lejligheden til at takke for banen.
– Vi har savnet mere bevægelse i undervisningen, så den her bane er virkelig genial, tak for det, lød det fra eleven, inden hun skulle ud på ruten med klassen.
Alle pæle på den nye QR Bane har et koordinat, så lærerne også kan bede eleverne om at løbe efter koordinaterne fremfor kort.
QR Banen på Brøndbyvester Skole er en testbane. Hvis brugen af den, bliver en succes, er det planen, at resten af skolerne i Brøndby Kommune også skal have deres egen QR Bane.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top