fbpx
Ny drikkekilde i Solvangsparken
Fontæne.jpg
Borgmester John Engelhardt og Glostrup Forsynings direktør Bo Nørbjerg ved den nye drikkefontæne. Foto: Sofie Lauritsen
GLOSTRUP. Glostrup Forsyning har opstillet en drikkefontæne i Solvangsparken med lokalt indvundet vand i anledningen Glostrup 825 år Byjubilæum. Den er til glæde og fri afbenyttelse for alle byens borgere og forbipasserende. Fontænen blev indviet til Glostrup Park Stafet den 23. august

De første som havde fornøjelsen af at fylde deres drikkeflasker op med vand fra fontænen, var deltagere og tilskuere til byens årlige stafetløb. Der går lige et par sekunder fra der trykkes til, at vandet kommer ud. Det er fordi, røret tømmes efter brug for at sikre friskt vand til alle – samtidig er det med til at frostsikre fontænen.
– Vi mente, at byen manglede et sted at fylde vanddepoterne op med godt lokalt vand, så vi håber, at der er mange, som vil benytte sig af drikkefontænen, siger Henrik Nicholaisen, Afdelingsleder for Vand i Glostrup Forsyning.
Drikkefontænen er opstillet i Solvangsparken foran klubhuset. Glostrup Forsyning betaler for drift og vedligeholdelse. Derfor er der ikke tale om en gave, men en service som kommunens borgere og besøgende kan benytte sig af.
Borgmester John Engelhardt er glad for initiativet:
– Jeg er sikker på, at mange borgere vil sætte pris på fontænen. Som løber lægger jeg tit turene efter, hvor der er mulighed for at få en tår vand. Solvangsparken og området omkring er et rigtig godt sted at motionere, så jeg glæder mig over den gode, lokale drikkevandskvalitet, udtaler John Engelhardt.

Tag en lokal tår vand
I øjeblikket leverer Glostrup Forsyning over 70 % lokalt indvundet drikkevand efter bæredygtige principper. Indvinding af vand fra lokale boringer giver nemlig god mening for Glostrup Kommune. Når grundvandet indvindes i bynære områder, skal der nemlig bruges knap så meget energi på at pumpe vandet ud til borgerne.
– Glostrup Forsynings har en målsætning om at gøre Glostrup grønnere og samtidig skabe synlighed omkring Glostrup Forsynings drikkevandsprogram, hvor vi arbejder for, at Glostrup i 2017 er selvforsynende med drikkevand. Det vil vi gerne markere i året hvor Glostrup fylder 825 år ved at opstille en drikkefontæne i Solvangsparken, hvor vi håber den vil blive taget godt i mod af de mange som dagligt bruger parken, siger Bo Nørbjerg, adm. Direktør i Glostrup Forsyning.
Det vand Glostrup Forsyning ikke selv producerer, skal købes udefra. Derfor er det en fordel, at Glostrup indvinder lokalt. Vand købt udefra kan være indvundet et sted, hvor grundvandet har betydning for eksempelvis vådområder og vandføringen til åer. Samtidig er Glostrup Forsynings produktionspris lavere end den pris vand kan indkøbes til. Derfor ønsker Glostrup Forsyning, at Glostrup så vidt muligt skal drikke lokalt indvundet drikkevand – det er godt for miljøet og godt for pengepungen – og nu har Glostrup også sin egen drikkefontæne med eget vand.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top