fbpx
Medicin døgnet rundt
Af Nina Berrig Syvhøjvænge 133, 2625 Vallensbæk Til lykke til Glostrup Shoppingcenter med den nye filial af Glostrup Apotek, godt for borgerne som bor i nærheden. Men som borger i Vallensbæk og formodentlig også på vegne af mange fra Glostrup Apoteks opland på cirka 250.000 indbyggere (Vestegnen) havde jeg nu hellere set, at man får […]

Af
Nina Berrig
Syvhøjvænge 133,
2625 Vallensbæk

Til lykke til Glostrup Shoppingcenter med den nye filial af Glostrup Apotek, godt for borgerne som bor i nærheden.
Men som borger i Vallensbæk og formodentlig også på vegne af mange fra Glostrup Apoteks opland på cirka 250.000 indbyggere (Vestegnen) havde jeg nu hellere set, at man får etableret en filial på Rigshospital Glostrup.
Det er måske ikke så god en forretning set med apotekerens øjne, men som borger / patient eller pårørende ville det være et godt tilbud.
Godt nok får patienterne ofte medicin med hjem til de første døgn, men vejen forbi apoteket er næsten altid nødvendig.
Nu bliver det muligt, ifølge ny apotekerlov, at etablere filialer i op til 75 kms afstand fra hovedapoteket.
Fint, men at man så samtidig indfører natlukning, smager af, at man vægter forretningen Apoteket højere end borgernes/patienternes behov for sikkerhed for at kunne få medicin hele døgnet, hvis nødvendigt.
Det bør være et naturligt tilbud, at man lige så vel som der er en kiosk i Hospitalets forhal, bør der også være et apotekerudsalg, hvor man kan hente den bestilte receptmedicin hele døgnet.

Svar

Af
apoteker,
Kristian Østergaard

Tak for dine ord om åbningen af det nye apotek i Glostrup Shoppingcenter.
Åbningen af et apotek i centret er blevet en mulighed, i forbindelse med den nye apotekerlov der trådte i kraft sidste sommer. Loven blev vedtaget som et bredt forlig i Folketinget. Jeg ønsker med den nye apoteksfilial at komme endnu tættere på borgerne, så det nu er blevet endnu nemmere at få ekspederet sin recept og klare sine indkøb af håndkøbsmedicin, når man handler i centret.
Glostrup Apotek spiller også en vigtig rolle som døgnapotek. Her servicerer apoteket et større opland i timere udenfor de normale åbningstider. Apoteket ligger i den gule bygning på Hovedvejen tæt ved Rigshospitalet Glostrup og under 10 km fra fire af de større akutklinikker i Hovedstaden. Dermed ligger apoteket centralt placeret, så borgere der bliver henvist med en recept eller har et andet akut ærinde nemt kan finde os.
Som en del af det samlede forlig i forbindelse med den nye apotekerlov, ønsker man politisk at ændre på den måde vi som døgnapotek skal have åbent på. Det drøfter man på Christiansborg i øjeblikket, hvor man ønsker at åbningstiderne for døgnapoteket skal ændres til kl. 6-24. Planen er, at det skal træde i kraft fra 2018. Mit ønske som apoteker er fortsat at kunne servicere borgerne uden for normal åbningstid på Hovedvejen i Glostrup, også efter 2018.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top