fbpx
Fra skolebænken til landsholdet
IMG_9609.jpg
Frederik Nørrestrand, Mikkel Eslund og Andreas Pyndt er blandt de sidste 26 spillere, der er udtaget til det danske U16 i fodbold. Til daglig går de i idrætsklasserne på Brøndbyvester Skole. Foto: Frank Larsen
SPORT. Tre elever fra samme idrætsklasse på Brøndbyvester Skole er udtaget til det danske U16 landshold i fodbold

Frederik Nørrestrand, Mikkel Eslund og Andreas Pyndt er blandt de sidste 26 spillere, der er udtaget til det danske U16 landshold i fodbold.
De tre drenge spiller til dagligt på U17 holdet sammen i Brøndby IF, og så går de alle tre i den samme idrætsklasse på Brøndbyvester Skole.
Frederik, Mikkel og Andreas startede alle i 7. idrætsklasse i august 2014, da projektet startede op, og så er de velsignede med et stort talent. Men der skal også arbejdes hårdt for at nå hele vejen til landsholdet.
– Vi har heldigvis rigtig mange elever, der virkelig knokler, både i skolen og på træningsbanen. Alle i vores klasser har et stort talent, men man finder hurtigt ud af, hvem der vil det allerede fra starten af 7. klasse. Det er det lange seje træk, der gør, at man fortsat kan begå sig flere år efter. Vi har en del elever, der er på landsholdet i forskellige sportsgrene, men det er klart at tre fra samme klasse på samme landshold i samme sport giver opmærksomhed, siger idrætskoordinator Frank Larsen.

Der stilles krav
Da idrætsklasserne blev skudt i gang for to år siden, var der en del fodboldspillere i 7. klassen. Alle havde gode forudsætninger dengang, men for nogen blev det for meget. Udfordringerne blev for store, fortæller Frank Larsen:
– Det er klart, at der stilles store krav til vores unge mennesker, hvis de skal kunne begå sig på øverste niveau. Allerede fra starten af 7. klasse har de unge mennesker fire skole- og træningsdage der går fra klokken 8.00 om morgenen til klokken 18.30 om aftenen. Herudover er der lektier og kamp i weekenden. Man skal virkelig ville det, og man skal være klar til at ofre ting i en tidlig alder.

Klar til at ofre
For mange er det en drøm at komme på landsholdet. Det er det også for Frederik, Mikkel og Andreas. De er ikke kommet sovende til deres succes og drømmene slutter ikke her:
– For mig er det super fedt at gå i en klasse, der giver mig plads til at udvikle mig som fodboldspiller. Skolen giver mig for eksempel fri til DBU samlingerne og til de ting, der nu er med BIF. Og så er det bare super fedt at gå i en klasse, hvor alle har det samme fokus, og hvor alle ved, hvad det vil sige at dyrke sport på eliteniveau, fortæller Frederik Nørrestrand og tilføjer:
– Det er en kæmpe ting for mig at være udtaget til det danske fodbold landshold, men mine ambitioner stopper ikke her. Jeg håber meget, at jeg med tiden kan blive fuldtids professionel fodboldspiller og måske en dag blive udtaget til A landsholdet. Der er et stykke vej endnu, det ved jeg godt, men jeg er parat til at ofre alt det der skal til.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top