fbpx
Ejendomsudvikler: Letbane og regionaltog gør Glostrup interessant
GLOSTRUP. Letbane og regionaltog gør det interessant at investere i Glostrup, men 70 etager er nok lige lovligt optimistisk, siger ejendomsudvikleren, der stod bag 2G Shopping

Stig Holmboe er ejendomsdeveloper i Scandinavian Property Development. Det er sådan nogle som ham, der skal skabe forbindelse mellem investorer og kommunen og de andre grundejere, når planerne om at udvikle bymidten skal realiseres. Han ser positivt på mulighederne for at få udviklet Glostrup.
– Der er ingen tvivl om, at hvis man kan få DSB til at gøre Glostrup til et regionalt knudepunkt, så bliver det endnu mere interessant at bo i Glostrup. I dag er det sådan, at det folk er interesseret i, det er nærhed til at komme væk. Om det er for at komme på job eller på ferie, det er ikke så vigtigt. Det er interessant i sig selv at bo ved et centralt knudepunkt. Med letbanen kan du komme helt op til Lyngby og helt ned til Ishøj. Det er en kæmpe periferi af omegnskommuner med jobmuligheder, siger han.

Husk det grønne
Det er dog ikke kun transport, der gør et område attraktivt. Som der også står i kommunalbestyrelsens principper for udvikling af bymidten, skal der også være noget grønt.
– Vi drømmer alle sammen om hus langs vandet, det får vi ikke. Så vil vi gerne have noget grønt at kigge på, det får nogle af os. Ellers vil vi bare gerne føle os godt tilpas, når vi er hjemme. Det her med at prøve at lave noget grønt miljø og nogle friarealer, det går folk op i. Indkøb er også altid interessant, siger Stig Holmboe.
Han peger på planerne om at gøre rådhusparken mere levende som en vigtig ting, når der skal tiltrækkes investorer.
– Parken er en investering, som man ikke umildbart vil få noget ud af, hvis ikke noget af det andet er der. Det er hønen og ægget. Hvis parken er etableret, så bliver banearealet mere interessant, men hvem vil give penge for at få anlagt parken, hvis banearealet ikke bliver bebygget, spørger han.
Han mener, at man skal starte med at kigge på den gamle godslæsseplads, fordi det her er muligt at bygge, uden at skulle tage hensyn til naboer eller eksisterende bebyggelse.
– Det er sådan noget, der skal omdannes, som vi normalt arbejder med. Der skal altid tages en masse hensyn. Et bar mark projekt, som banearealet er, det er nemmere. Det er jo tomt, det er bare et spørgsmål om at få lavet en lokalplan, siger han.
I de skitser, som lige nu er udstillet i centret, er der tegnet et 210 meter højt tårn på banearealet. Det mener Stig Holmboe kan blive vanskeligt at realisere.
– Et hus på 210 meter er væsentligt dyre at bygge end et hus på for eksempel 50 meter. Det er måske en faktor fire per kvadratmeter i forhold til et på 10 til 15 etager. I sidste ende er det jo dem, der skal bo i huset, der skal betale. På den anden side vil et sådant et tårn være et varemærket for Glostrup og derved skabe endnu større opmærksomhed på kommunen, siger han.

2G Shopping
Stig Holmboe kender til Glostrup, da han selv var med til at udvikle 2G Shopping og området omkring. Han er helt enig i, at første salen ikke fungerer.
– Det, der var kongstanken med den sidste del, var, at der skulle have været en forbindelse til det gamle Glostrup Shoppingcenter for at skabe et flow, men det ønskede Glostrup Shoppingcenter ikke. Vi mente, at det kunne komme til at fungere, da vi bød på det. Jeg er helt enig i, at den førstesal, som det er nu, den fungerer ikke. I stedet for at folk skulle gennem den lange mørke tunnel, for at komme i centret, så skulle de bare lige op ad rulletrappen, og så kom de op til stueetagen og kunne vælge at gå rundt i det areal, eller de kunne gå videre over i den gamle del af centret, siger han.
Et af punkterne i planen for udvikling af bymidten er en revitalisering af 2G Shopping. Det kan ske på flere måder. Man kan etablere den forbindelse, der oprindeligt var planlagt.
– Der var nogle planer om at bygge ovenpå parkeringspladserne her, så man kunne lave noget kontorbyggeri. I de planer kunne man integrere førstesalen. Om det så skulle være receptionsområde, kantine eller mødelokaler, det ved jeg ikke. Ellers kan det være, kommunen vil lave bibliotek eller en anden offentlig servicefunktion, siger han.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top