fbpx
Brøndby Cup i regn og sol
Brøndbycup1.jpg
Anton Mortola Hansen kom flot igennem på kanten og scorede. Foto: Jesper Ernst Henriksen
SPORT. Brøndby Cup har været i gang siden lørdag, hvor turneringen næsten regnede væk. Søndag var der dog sol og god stemning, da Folkebladet var forbi

Der har over de seneste dag været masser af aktivitet omkring Brøndby Stadion. Den årlige Brøndby Cup løb nemlig af stablen. Spillerne, der skulle overnatte til cuppen, ankom fredag aften og blev indkvarteret på skoler. Lørdag morgen startede turneringen,desværre med en del regnvejr.
– Det var jo nærmest skybrud i perioder, det ligger en dæmper på stemningen til hele turneringen, siger Michael Espersen, forretningsfører i Brøndby IF.
Søndag var det dog noget bedre vejr, og der var igen masser af mennesker i eventområdet, der ligger lige bag Brøndbyhallen.

Tre turneringer i en
Brøndby Cup består i år af tre turneringer i en.
Der er Brøndby Bredde Cup, der er en turnering, hvor alle hold er velkomne. Der er i år U 11 til U 13 drenge, der spiller 8-mands bold og U 14 til U 19, der spiller 11 mands. Den turnering sluttede mandag.
For de bedste hold i Danmark er der Brøndby Elite Cup, hvor holdene bliver inviteret til at deltage. Der er i år U 13 til U 19 drenge og U 16 piger. Turneringen kører helt til onsdag, så holdene både kan få tid til et træningspas og en kamp hver dag.
– Vi har fået nogle udemærkede hold med. Vi mangler lidt af de jyske hold, men vi har i stedet fået nogle hold, der er lige på vippen til en a-licens, så der er niveauforskelle. Det her er en mulighed for, at de bedste hold i Danmark kan se, hvordan de ligger i forhold til hinanden, inden turneringen går i gang, siger Mustapha Salleh, der er sportsligt ansvarlig for turneringen.
For de yngste er der Brøndby Mini Cup, der blev afviklet lørdag og søndag. Det er U 8 til U 10 drenge, der spiller fem mod fem.
– De mindste spillere har ikke prøvet at være til så stor en turnering før, så det er meget spændende for dem, siger Mustapha Salleh.

Sejr over rivaler
En af spillerne til dette års breddecup er Anton Mortola Hansen, der søndag middag spillede kamp mod ærkerivalerne fra KB, der er en moderklub til FCK, og spiller i FCK’s trøjer.
– Vi vandt. Det er sjovt, især mod vores rivaler fra KB, siger han.
Han scorede selv et godt mål, hvor han kom igennem på venstre kant og fik sat bolden udenom målmanden.
– Det var fedt, der var også mange, der sagde til mig, at det var et godt mål, siger Anton.
Ind til videre har holdet spillet godt og kun tabt en enkelt kamp mod et ældre hold fra Brøndby.
– Men vi fik scoret to mål og lukkede færre ind end de andre i puljen, siger Anton.
Han er glad for at være til Brøndby Cup.
– Det er sjovt, man får lov til at spille meget fodbold. Det er også hyggeligt og vi spiller godt sammen. Det er sjovt at overnatte med holdet, det er hyggeligt om aftenen, når vi ser film.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top