fbpx
Brian og Bos cykelklub
cykel2.jpg
Brian Nielsen og Bo Nielsen fører an i feltet på vej ud af Glostrup. Foto: Jesper Ernst Henriksen
GLOSTRUP. Da Brian Nielsen havde haft et dårligt år med en blodprop, fandt han sammen med barndomsvennen Bo Nielsen, der hjalp ham op på toppen af Alpe d’Huez

I Ejby ligger cykelklubben Reach Out and Touch. Klubben er startet af Brian Nielsen og Bo Nielsen i fællesskab, og det er en helt særlig historie, der ligger bag.
– Brian og jeg spillede fodbold sammen i helt gamle dage, men vi mistede kontakten og havde ikke set hinanden i en del år, fortæller Bo.
De to var dog venner på Facebook, og et år til nytår så Bo en opdatering fra Brian, der var noget anderledes end de typiske nytårsopdateringer.
– Han skrev, at det havde været et rigtigt lorteår med en blodprop, og at han ønskede sig at køre op ad Alpe d’Huez på cykel. Det ville jeg gerne hjælpe ham med, fortæller Bo.
Det var sådan de to fandt sammen igen.

I orden med lægen
Når man har fået en blodprop, er det en helt fin ide at gå i gang med at leve sundere og træne.
– Vi snakkede om, hvilken sport, der var bedst. Fodbold, som vi havde spillet tidligere, gik ikke rigtig på grund af knæene. Så snakkede vi om, hvad jeg godt kunne tænke mig, og jeg kunne godt tænke mig at cykle, siger Brian Nielsen.
Og mens lægen var meget positiv over udsigten til yderligere motion, var han ikke helt med på en tur over Alpe d’Huez.
– Hjertelægen gik ikke helt med til det først, men hvis jeg lovede, at jeg kunne køre op med en stabil puls, så kunne jeg godt. Så vi gik i gang med at samle penge ind til hjerteforeningen og få folk med på holdet. Vi endte med at være 15, der kørte op ad Alpe d’Huez, fortæller Brian.
Det lykkedes ham at holde en stabil puls og komme igennem de berømte 21 hårnålesving.
– Bare når du spørger om det, bliver jeg helt rørt. Alle de gutter, der hjalp mig i gang, var med, og min familie ventede på toppen. Det er sådan en sejr, man får, når man kommer i mål, som man kan bruge, når man rammer andre udfordringer, siger han.
Mens andre brugte den specielle dag for tre år siden på at blive gift, var det den helt rigtige dag at køre til toppen af Alpe d’Huez den 7. september 2013.
– Det var 7-9-13, det passede bare godt, siger Brian.

Voksende klub
Siden er klubben vokset til over 60 medlemmer.
– Der kommer flere og flere til. Jeg tror vi har ramt noget i tiden. Bare siden jeg startede med at cykle, er der kommet flere ude på landevejen, siger Bo Nielsen.
Holdet kører nu i ens cykeltrøjer, blandt andet med hjælp fra Nybolig i Glostrup, der lige er blevet sponsor.
– Vi synes, det er et rigtig godt initiativ, og så er det en lokal forening, vi vil gerne støtte lokalt. Derudover kan vi godt selv lide at cykle, siger Jens Markersen, der sammen med Jesper Ravnborg er ansvarlige ejendomsmæglere i Nybolig i Glostrup og selv kører med på holdet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top