fbpx
Ældrerådet er de ældres vagthund
ldrerådet-–-Friederike-Wenning.jpg
Efter 11 år i Ældrerådet takker Friederike Wenning af for at give plads til nogle af de yngre ældre. Foto: Vallensbæk Kommune
VALLENSBÆK. Der er snart valg til ældrerådet, og i Vallensbæk opfordrer den afgående formand til at stille op

Der er masser af indflydelse, til dem der vælger at stille op til ældrerådet.
– Hvis du gerne vil have indflydelse på de ældres vilkår i Vallensbæk Kommune, så skal du overveje at komme med i Ældrerådet, siger den afgående formand Friederike Wenning.

Råd til KB
Inden kommunalbestyrelsen i Vallensbæk tager beslutninger, der har med ældreområdet at gøre, bliver Ældrerådet spurgt til deres mening.
– Vi er bindeleddet mellem borgerne og kommunen. En af de vigtigste opgaver i vores arbejde er at afgive høringssvar, når kommunalbestyrelsen skal vedtage sager, der har med ældre at gøre, fortæller Friederike Wenning, der har siddet i Ældrerådet i 11 år, de seneste år som formand.
Rådets input til kommunalbestyrelsen kan for eksempel handle om, hvordan man synes, kommunen skal bruge sin andel af regeringens ”ældre-milliard” eller hvad kvalitetsstandarderne for hjemmehjælpen skal indeholde.
– Ældrerådet har en stor indflydelse på kommunens ældrepolitik, og kommunalbestyrelsen sætter virkelig pris på vores engagement og input, fortæller hun.

Spændende i ældreråd
Udover arbejdet med høringssvar arrangerer Ældrerådet jævnligt borgermøder for ældre.
– Til borgermøderne inviterer vi nogle kyndige folk, der for eksempel kan fortælle lidt om de ældres sygdomme og hvad de kan gøre for at leve med dem. Vi har haft borgermøder om KOL, Parkinsons og knogleskørhed – men også andre emner, for eksempel hvordan man bruger Rejsekortet, fortæller hun.
Friederikes fireårige periode i Ældrerådet slutter her til efteråret, og hun genopstiller ikke.
– Jeg har været med så længe nu og synes, at nogle af de yngre ældre skal have lov at komme med, siger hun.
Hun opfordrer interesserede til at komme til valgcaféen og høre mere.
– Det er utrolig spændende at være med i Ældrerådet, og jeg kan kun opfordre til at man stiller op som medlem eller suppleant, siger hun.

Hvad er Ældrerådet?
Ældrerådet rådgiver kommunalbestyrelsen i sager, der har med ældre at gøre og afholder borgermøder, mm. Man er medlem fire år ad gangen, og i år skal der vælges fire medlemmer. Valget finder sted den 18. oktober, og alle Vallensbæk-borgere på 60 og derover kan stemme.

Ældrerådets valgcafe
Onsdag den 7. september klokken 15 kan du høre om Vallensbæks Ældreråds arbejde og være med i dialogen med de nuværende medlemmer. På valg er formand samt tre bestyrelsesmedlemmer. Som finale kan du høre den kendte journalist og talkshowvært Michael Meyerheim underholde over temaet ”Hvem er jeg?”
Det foregår i Seniorhuset Korsagergård, Vejlegårdsvej 121.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top