fbpx
VM guld i ridning for studerende
ridning28.jpg
Katja Berg på en lånt hest til VM for universitetsstuderende. Foto: David Svensson
SPORT. I forrige uge har Flyinge Kungsgård i Sverige dannet rammerne for VM i ridning for universitetsstuderende, hvor Katja Berg fra Vallensbæk vandt guld

I år havde 17 nationer meldt deres ankomst, med deltagelse fra blandt andet Japan, USA og Thailand. Danmark havde tre ryttere til start, blandt andet Katja Berg der til dagligt bor og rider i Vallensbæk og Ishøj.
Ved VM for universitetsstuderende konkurreres i dressur og ridebanespring. Konkurrencen er især special, da man modsat normale ridestævner, rider på lånte heste og ikke på sin egen. Man konkurrerer i hver runde mod de andre ryttere, på den samme hest. Således er det den bedste rytter på hver hest, der går videre til næste runde.

Verdensmester
Finalen afvikles som to programmer. Både et obligatorisk program og et ”kür” program – et program man selv sammensætter og derefter også sætter musik til.
I finalen skulle Katja møde Ian fra Irland, som hun tidligere havde tabt til. En større udfordring var dog, at Katja ikke hjemmefra havde regnet med at nå så langt. Hun havde derfor ikke fået lavet en kür. Det blev i hast løst ved at søge et velegnet program på YouTube, som så skulle læres udenad om aftenen.
Katja var først i ilden i det obligatoriske program. Her red hun en mørk hingst fra 2007 og fik redet et fint program til 68,06%. Derefter skulle Ian ride sin kür, og her skulle der jo så rides en anden hest. Denne viste sig at være yderst følsom og bange for kameraerne. Det gjorde det svært for Ian at få galopprogrammet til at flyde, han måtte dermed tage til takke med 58,3%.
Dernæst skulle der byttes heste og Ian skulle nu ride sit obligatoriske program på den mørke hingst. Ian fik lavet et par småfejl undervejs og endte på 64,1%. Katja var altså bedst på denne hest. I mellemtiden var Katja steget op på kür-hesten. Også for hende blev den lidt spændt og svær at få vist et flydende galopprogram på. Katja lykkedes dog med at få den hele vejen rundt og få vist alle de obligatoriske øvelser. Dermed red hun til 67,13% og vandt altså også på denne hest.
Dermed kunne Katja Berg kalde sig verdensmester i dressur for universitetsstuderende 2016.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top