fbpx
Vækket af politiaktion
GLOSTRUP. 89-årige Tove Larsen fra Glostrup blev vækket klokken to om natten, da politiet hamrede på hendes dør i stedet for naboens

En ellers rolig nat i maj blev Tove Larsen fra Glostrup pludselig vækket klokken to om natten. Det var politiet.
– Jeg blev vækket ved, at der blev hamret på min dør og der blev råbt ”luk op, det er politiet” og derefter ”du kan lige så godt lukke op, vi ved du er der, ellers smadrer vi døren”. Jeg blev meget bange, jeg er 89 år og har intet haft med politiet at gøre. Og var det politiet eller en slags tricktyveri?, Spørger Tove Larsen i et brev til Folkebladet.
Hun ville ikke åbne døren, da hun var i tvivl om det var politiet eller tricktyve.
Da der blev stille, ringede Tove Larsen selv til politiet, og de fortalte, at det havde været politiet, men at aktionen var slut og hun skulle tage det roligt. Dagen efter ringede hun igen, og fik at vide, at politiet var gået forkert. De skulle have banket på i lejlighed nummer et, men Tove Larsen bor i nummer fire.
– Jeg har ikke hørt fra politiet efter episoden. En undskyldning fra den ansvarlige person må være rimeligt, skriver hun.

Politiet skal skabe tillid
Den undskyldning vil vicepolitiinspektør Peter Buhl fra Vestegnens Politi gerne give.
– Jeg kan kun beklage, hvis vi har gjort hende utryg, siger han.
Han har efter Folkebladets henvendelse forsøgt at komme i kontakt med Tove Larsen for at beklage personligt overfor hende.
Ifølge ham skal man ikke lukke op, hvis man er i tvivl om det er tricktyve eller politiet, der står på den anden side.
– Politiet har ikke krav på at komme ind. Min anbefaling er, at hvis man er usikker på, om det er politiet, så skal man ikke åbne. Så er det op til politiet at skabe ro og tryghed, så borgeren vil lukke os ind, siger han.
Han bekræfter, at politiet havde en helt reel grund til at komme ind i lejlighed nummer et og ikke lejlighed nummer fire.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top