fbpx
Trolden er løs i Vallensbæk Mose
DSC_1973.jpg
Kunstneren Thomas Dambo har sammen med en gruppe frivillige bygget lille Tilde i Vallensbæk Mose. Foto: Heiner Lützen Ank
VALLENSBÆK. Som en del af Vestegnens Kulturuge i uge 37 har kunsteneren Thomas Dambo lavet en stor trold i Vallensbæk Mose. Den kigger nu fra sit skjul ud over mosen

– Temaet for kulturugen er på den anden side. Jeg tænkte, at det passede godt at finde en placering til figurerne, som i grunden er midt ude i ingenting. Det lette ville have været at placere dem i centrum af byerne, midt foran rådhusene. Men på den her måde kommer det til at passe godt til kulturugens tema, siger Thomas Dambo, kunstner og designer, der har lavet trolden lille Tilde, der har taget bolig ved Vallensbæk Mose.
Sammen med fem andre trolde i blandt andet Rødovre, Ishøj og Høje Tåstrup er lille Tilde således en væsentlig del af Vestegnens Kulturuge 2016.

Passer ind i området
Lille Tilde og troldekollegaerne er lavet af genbrugsmaterialer, og det er et bevidst valg ifølge Thomas Dambo:
– Troldene er midlertidige, da de er lavet af genbrugsmateriale. For eksempel er trolden i Vallensbæks hale lavet af grene fra træerne i området. Desuden har det været vigtigt, at de bliver en del af omgivelserne. De forskellige trolde passer således til det område, hvor de holder til.
At det netop er trolde, Thomas Dambo har valgt at lave, er oplagt, mener han:
– Trolden er en del af vores tradition, den hører hjemme i kulturen, og sådan et fantasivæsen passer således godt ind i kulturugens tema.
At de seks trolde er opstillet på steder, hvor man ikke bare lige når frem til dem, er også et bevidst valg, fortæller Thomas Dambo:
– Man bliver nødt til at lede lidt efter dem, inden man når frem. Man skal således yde noget, før man kan nyde dem.

Frivillige hjalp til
Jytte Bendtsen (K) formand for Børne- og Kulturudvalget, er glad for lille Tilde:
– Jeg er vild med hende og alle hendes venner, som gemmer sig på Vestegnen.
Ifølge Jytte Bendtsen er det et godt samarbejde, der har skabt trolden i Vallensbæk Mose:
– Lille Tilde blev bygget af Thomas Dambo og frivillige i Vallensbæk Kommune i uge 25. Hun er opkaldt efter en frivillig, der hjalp med et bygge. Hun er godt gemt i mellem høje fyrretræer i Vallensbæk mose, men kan også ses fra den lille bro på modsatte side. Fuglene kan bygge reder i Tilde, der har fuglekasser under pelsen.

Kryds grænsen
I forbindelse med Vestegenens kulturuge i uge 37 bliver det muligt at deltage i en skattejagt efter de seks kæmper. Det glæder Jytte Bendtsen sig over:
– Jeg finder det rigtig spændende, og at lede efter kæmperne er en vældig god udflugtsidé og en god måde at udforske de andre kommuner på. Thomas bygger forskellige kæmper i seks Vestegnskommuner, som alle er gemt lidt af vejen. Vil man se dem, skal kommunegrænserne krydses.

Man kan se mere om Thomas Dambo på thomasdambo.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top