fbpx
Stationer har fået navne
Letbanestationer-har-fået-navne.jpg
Den kommende letbane får tre stop i Vallensbæk. Kommunalbestyrelsen har fremsat navneforslagene til stationerne. Foto: Vallensbæk Kommune
VALLENSBÆK. Letbanen får tre stop i Vallensbæk. Kommunalbestyrelsen har netop afgivet kommunens ønsker til stationernes navne

Det er egentlig bestyrelsen for Hovedstadens Letbane, der har ret og pligt til at navngive de kommende letbanestationer.
Men bestyrelsen har bedt kommunerne langs banen om at være med til at vælge navne, der afspejler både lokale ønsker og lokaliteter.

Tre nye navne
Kommunalbestyrelsen i Vallensbæk har netop vedtaget de tre stationsnavne. Stoppet ved S-togsstationen skal hedde ’Vallensbæk’, så det er det samme som S-togsstationen.
Et andet stop kommer til at ligge på Søndre Ringvej ved Vejlegårdsvej. Men da Vejlegårdsvej går helt op igennem Nordmarken, er det ikke præcist nok stednavn. Den største bebyggelse og besøgsmål i området er rækkehusene på Strandhaven, og derfor vil stationen hedde ’Strandhaven’.
Det sidste stop vil blive anlagt senere tæt på Delta Park. Da netop kontorbygningerne langs Køge Bugt Motorvejen bliver det største besøgsmål, får stationen navnet ’Delta Park’.
Vallensbæk Kommunes ønsker til navne er nu overgivet til Hovedstadens Letbane.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top