fbpx
Mindre støj på vej
IMG_7109.jpg
Støjreducerende asfalt er et vigtigt element i Brøndbys kamp mod støj. Foto: Brøndby Kommune
BRØNDBY. Brøndby Kommune håber ny plan mod støj vil halvere antallet af stærkt støjbelastede boliger. Strandparken skal være stilleområde

En stor del af Brøndby Kommune er belastet af støj, primært fra motorvejene. Men flere skal leve i mindre støj, mener kommunalbestyrelsen, som har vedtaget en støjhandlingsplan for at nedbringe støjen i Brøndby. Et konkret eksempel på planen mod støj er de store maskiner, mange har bemærket, som for tiden lægger ny asfalt på kommunens veje i Brøndby, blandt andet på Park Allé.
– Jeg har allerede talt med de første borgere, som har lagt mærke til, at støjen fra Park Allé er mindre med den nye støjdæmpende asfalt. Jeg er glad for den nye støjhandlingsplan, som tager fat i nogle af de støjproblemer, vi har i kommunen, siger, Vagn Kjær-Hansen (SF), formand for Teknik- og Miljøudvalget.
Støjhandlingsplanen har til formål at reducere antallet af boliger i Brøndby, der lider under høj støjbelastning, med cirka 100, og at halvere antallet af stærkt støjbelastede boliger fra cirka 900 til cirka 450.
Planen vil desuden sigte mod, at færre bliver udsat for moderat eller svag støj i deres boliger. En stor del af støjreduktionen vil ske ved, at Brøndby Kommune vil bruge støjreducerende asfalt, når asfaltbelægningen skal skiftes på veje med en hastighedsbegrænsning på over 50 km/t. Det vil i gennemsnit betyde en reduktion af støjen på to decibel, og det kan høres.

Mindre trafikstøj
– Vores fokus i støjhandlingsplanen er desuden at få trafikken ud på det overordnede vejnet, så boligområderne fredeliggøres for gennemkørende trafik, og vi ønsker at fremme offentlig transport, som for eksempel den kommende letbane. Der udover vil vi fortsætte og forstærke arbejdet med at reducere støjniveauet, særligt i de områder, der er hårdest belastede, siger Vagn Kjær-Hansen.
I støjhandlingsplanen kan man også læse, at Brøndby Kommune tager kontakt til Vejdirektoratet for at få nedsat hastigheden på motorvejene, der gennemskærer Vestegnen, for derved at begrænse støjen fra motorvejene. Brøndby Kommune deltager desuden i samarbejde med Albertslund, Ishøj, Køge, Solrød og Vallensbæk kommuner samt flere virksomheder og forskningsinstitutioner i Laust, Laboratorium for Urban Støjbekæmpelse, der skal udvikle nye løsninger, der reducerer støj fra trafikken.

Stranden er stille
Kommunalbestyrelsen har udpeget dele af Strandparken i Brøndby Strand til stilleområde, som der skal værnes om, så det bliver ved med at være et rekreativt område, hvor borgerne kan udfolde sig uden at blive generet af unødig støj. I løbet af 2016 vil Brøndby Kommune foretage en ny støjmåling og lave en ny støjhandlingsplan i 2018, så arbejdet med reduktionen af støjen i Brøndby fortsætter. Allerede nu har kommunen fået en henvendelse fra en gruppe borgere med forslag til løsninger, som man vil inddrage i det videre arbejde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top