fbpx
Første sommerferie
Rotary.jpg
Karl Ib Roed Sørensen og Bjarne Krasnik sammen med Pia Gilling på Søgård Hovedgård. Foto: Irma Jensen
GLOSTRUP. Vanskeligt stillede børn fra Glostrup kom for første gang på ferie, og turen gik til Langeland

I fredelige omgivelser i Bagenkop på Sydlangeland, ligger Søgård Hovedgård, en bevaringsværdig hovedgård fra 1700-tallet.
Efter naturstyrelsen opgav planer om en naturskole i den tidligere hovedgård, blev stedet i 2002 solgt til ”Foreningen Børnelejren på Langeland”.
Real Dania har efterfølgende bekostet ombygningen af Søgård, der i dag er et fantastisk sted, smukt, moderniseret med respekt for bygningernes særlige ældgamle kvaliteter. På Søgård er der plads til 64 børn.

Rotary støtter
Glostrup-Albertslund Rotary klub støtter løbende projekter af medmenneskelig karakter. For et halvt år siden fik klubben en henvendelse fra Glostrup Observations og – Behandlingshjem, om støtte til en sommerlejr på Søgård Hovedgård. Denne gang for børn i alderen 0-6 år.
Børnene kommer fra vanskeligt stillede hjem, hvor forældrene ikke er i stand til at tage vare på deres børn. Forældrene er blandt samfundets svageste, psykisk syge, misbrugere eller mindre begavede, også flygtningebørn er med.
Rotary klubben stod straks klar med de 13.400 kroner, som skulle dække bus og broafgift frem og tilbage til Søgård for de 10 børn og 10 voksne, der skulle af sted. Der blev bestilt en stor bus, så børnene samtidig fik en ekstra oplevelse på den lange tur til Langeland.
Ingen af disse børn ved hvad sommerferie er, så de så frem til turen, for pædagogerne havde i tiden op til dagen, hvor de skulle af sted, opbygget en forventningens glæde hos børnene, ligesom når andre børn skal på ferie.
Da den store bus kom, strålede børnenes øjne, eventyret for dem var begyndt.

Ferie
Formålet med opholdet på Søgård er, at børnene skal opleve, hvordan det er at være på ferie, at lege i nye omgivelser, at sende postkort og ringe til far og mor, som jo desværre ikke har været i stand til at tage vare på dem.
To af medlemmerne fra Rotary klubben, Karl Ib Roed Sørensen og Bjarne Krasnik, har været på Langeland for et tjek.
De kom tilbage med historien om den lille yndige pige Sofia, der sammen med en pædagog ventede i indkørslen på gæsterne, der skulle komme og besøge dem.
Sofia og en pige mere havde stået hele dagen og bagt små kager til disse to fremmede, der skulle komme.
– Vi mødte overalt glade og forventningsfulde børn. Vi fik en oplevelse af tryghed og kærlighed fra alle medarbejderne, som disse børn ikke er vant til. Oplevelsen ”gik lige ind i hjertet”. Slutteligt fik vi en kaffetår og børnenes hjemmebag i den store have, hvor gruppeleder Pia Gilling og mangeårig medarbejder Irma Jensen fortalte om, hvorledes de arbejder med at få opbygget en normal hverdag for børnene, fortæller Karl Ib Roed Sørensen.
Ifølge ham bliver det forhåbentlig ikke sidste gang, børnene fra Glostrup Observationshjem får støtte fra Rotary.
– Med den oplevelse vi har haft, bliver det nok ikke sidste gang vi støtter op om lokale børneprojekter. Når julen kommer, vil vi også forsøge at skaffe julegaver til disse børn, via vores ”juletræ” i Glostrup Centret, lyder udtalelsen fra Glostrup-Albertslund Rotary klub.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top