fbpx
Den er gal med fakta
Brøndby kommune har opsagt ældrepleje-kontrakten med DK-Pleje.

Brøndby kommune har opsagt ældrepleje-kontrakten med DK-Pleje. Det er naturligvis alene et anliggende for kommunen, de ældre og plejefirmaet, som FOA ikke skal blande sig i.
Til gengæld blander vi os i lønvilkårene i DK-Pleje.
Direktøren i DK-Pleje udtaler underligt nok til Folkebladet, at det ikke har været muligt at få en overenskomst med FOA. Firmaet har nemlig blot meddelt FOA, at der ikke er noget at mødes om: ”Vi havde på intet tidspunkt intension om at indgå i en drøftelse om indgåelse af en overenskomst på nuværende”, som firmaets driftschef svarede.
Direktøren mener, at FOAs ”overenskomst er rettet mod det offentlige”. Det er en misforståelse. FOA har overenskomster med 204 plejefirmaer, inklusiv arbejdsgiverforeningerne Dansk Industri, Dansk Erhverv og Kristelig Arbejdsgiverforening. Disse overenskomster er forskellige og afspejler de enkelte modparters særlige behov.
Det går helt galt, når direktøren fortsætter: ”Vi er nødt til at have en overenskomst, der er fleksibel. Den skal for eksempel tage hensyn til en medarbejder, der er enlig mor, og derfor ikke behøver at arbejde i weekenden, som der står i den offentlige overenskomst, at man skal hver anden weekend.”
Vi har ingen bestemmelser om, at man skal arbejde hver anden weekend. Arbejdsgiveren har retten til at tilrettelægge arbejdstiderne, mens en overenskomst fastlægger, hvad medarbejderne skal have af særlige betalinger for at arbejde eksempelvis aften, nat og i weekender.
Underligt nok trivedes PBH Pleje, hvis stifter ejer eller har ejet halvdelen af DK-Pleje, så godt med en overenskomst med FOA, at stifteren kunne sælge PBH Pleje for et tocifret millionbeløb.
DK-Pleje er nødt til at indføre vilkår på niveau med FOAs overenskomster, hvis firmaet skal leve op til kommunernes krav.
Derfor er min telefon fortsat åben frem til 1. september, hvor FOAs strejke for at opnå overenskomst træder i kraft.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top