fbpx
25 år som bagermester
bager.jpg
René Lytje har haft Bageriet på Diget i 25 år. Foto: Jesper Ernst Henriksen
GLOSTRUP. René Lytje har nu haft Bageriet på Diget i 25 år

For 25 år siden havde René Lytje været udlært bager i et par år. Han var i Bageriet på Diget, og den gamle mester overvejede at sælge.
– Jeg var ikke så boglig stærk i folkeskolen, men på fagskolen gik det bedre. Jeg fik bronze til fagprøven, så der var noget, jeg var god til. Mester var gammel og generationsskiftet var på vej. Jeg var lidt for effektiv i mit arbejde til, at jeg ville arbejde for andre. Andre skulle ikke have gavn af mit arbejde, siger han.
Han købte derfor bageriet for en million kroner.
– Jeg skal være heldig, hvis jeg kan få halvdelen i dag, siger han.
Da han var ung og klar til at overtage bageriet, så det nemt ud.
– Det var nemt at se alle min læremesters fejl, ind til jeg selv lavede de samme.

Bakeoff og forfald
Bageriet på Diget har i løbet af de 30 år stået overfor mange forskellige udfordringer. Senest er alt lige fra supermarkeder til tankstationer begyndt at sælge friskbagt brød.
Det er det såkaldte bakeoff, hvor de har nogle næsten færdige produkter, der bare skal have en tur i ovnen.
– Det bruger vi ikke. Hvis brøddejen har været i fryseren, får det en sej skorpe med små bobler. Alle de varer vi sælger, bliver lavet fra bunden, siger René Lytje.
Han kan efterhånden se en tendens til, at kunderne går mere op i gode råvarer.
– Jeg håber, at folk kan finde tid til at komme ned til den lokale ekspert. Der bliver mere fokus på råvarer. Vi er ikke en økologisk bager, men vi bruger en del økologiske og også nogle sunde ingredienser.
Derudover er det en udfordring, at Glostrup Butikstorv i en del år ikke er blevet vedligeholdt.
– Centret har været presset af hurtige pengemænd. Hvis man ligger i et center, vil man gerne have, at det ikke ligner en bazar. Vi har det hårdt med, at det har stået i frit fald i mange år, siger René Lytje.
Han håber, at en letbanestation ved Glostrup Hospital vil være med til at bringe mere liv til centret og området.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top