fbpx
Valgte ikke at tage imod opsigelse
VALLENSBÆK. På onsdagens kommunalbestyrelsesmøde sagde borgmesteren, at kommunen ikke behøvede at tage imod forpagterens tilbud om at trække opsigelsen tilbage

Som det er blevet tydeligt for alle, der har fulgt med i debatten om forpagtningen af Sportscaféen i Vallensbæk Idrætscenter, så står de forskellige parter stejlt over for hinanden.
Et væsentligt aspekt i sagen har hele vejen igennem dog været forpagter Carina Andersens opsigelse af forpagtningen og hendes tilbud om efterfølgende at trække den tilbage.
En tilbagetrækning som Henrik Rasmussen (K), bormester i Vallensbæk, efterfølgende kategorisk har afvist at tage imod. Således sagde han for eksempel i Folkebladet den 18. maj:
– Der var ikke tale om en reel tilbagetrækning af opsigelsen. Der var tale om en ’foreløbig’ tilbagetrækning, som Carina Andersen betingede af, at den efterfølgende dialog faldt ud til hendes fordel. Sådan kan vi ikke forhandle, og vi opfatter derfor opsigelsen som bindende.

Tog ikke imod opsigelse
Spørgsmålet om opsigelsens karakter fik på onsdagens kommunalbestyrelsesmøde Søren Wiborg (S) til at spørge:
– Er korrekt forstået, at kommunen ikke var forpligtet til at fastholde forpagter Carina Andersens opsigelse, da hun efterfølgende ønskede at trække den tilbage, men at der var tale om et valg.
Om borgmesterens svar på spørgsmålet siger Niels Jørgensen (V) efterfølgende:
– Efter flere påtaler, udtalte borgmesteren, lidt spagt: Nej, der har ikke været juridiske forhold, som har hindret, at kommunen kunne have accepteret, at forpagteren trak sin opsigelse tilbage.
Selv siger Henrik Rasmussen om sit svar:
– Vi er ikke forpligtet til at tage imod den. Så der var tale om et valg.

Hans tolkning
Til Niels Jørgensen holdning om, at borgmesteren på kommunalbestyrelsesmødet erkendte, at Vallensbæk Kommune kunne have taget imod Carina Andesens opsigelse, siger Henrik Rasmussen:
– Det må stå for Niels’ egen regning. Jeg kan ikke se, at der skulle være modstridende meldinger om dette forhold.
Desuden tilføjer Henrik Rasmussen:
– Det var en ”foreløbig tilbagetrækning” – det kan man ikke betragte som en tilbagetrækning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top