fbpx
Søndervangskolen til Skole OL
skoleOL.jpg
Emilie fra 4.c får guldet hængt om halsen af cykelrytteren Rasmus Quaade. Foto: Steffen Kristiansen
GLOSTRUP. Der var smil, konkurrencer og medaljer, da elever fra Søndervangskolens deltog i Skole OL på Østerbro Stadion.

Søndervangskolen deltog sidste uge med tre klasser i det stort anlagte fire dages SkoleOL finalestævne i atletik på Østerbro Stadion.
Skole OL er et tilbagevendende arrangement for 4. til 7. klasses elever fra hele landet. Eleverne har kvalificeret sig til finalestævnet via lokale udtagelsesstævner. Det førte til, at Søndervangskolen kunne sende 4. b og 4. c til Østerbro på slutstævnets førstedag, tirsdag, mens 6. b fulgte efter torsdag.
Der blev dystet i syv discipliner per årgang for både piger og drenge, og her gjorde Søndervangskolens deltagere sig fornemt bemærket med sammenlagt ni top 10 placeringer. De to var til guldmedaljer og en til sølv.
Guldvindere blev Emilie fra 4. c i 400 meter løb og Nadia fra 6. b i kast med hylere. Sølvet blev sikret af Nikolaj fra 4. c i boldkast.

Drama i finalen
Især 400 meter finalen for piger blev et drama. Efter overbevisende sejr i indledende heat kvalificerede Emilie sig til finalen med otte deltagere. Fokus på løbet var i top, da løbet blev skudt igang, men kort efter var der stop for tyvstart. Emilie hørte ikke aflysningen med det samme og nåede at løbe 200 meter, før hun blev stoppet.
Hårdt presset på fysikken og psyken måtte Emilie tilbage til start. Efter et par minutters pause lød starten igen og sikke et løb. Emilie førte an, men var hårdt presset af Laura fra Hirtshals. En meter før målstregen var der synlig afstand mellem de to, men på målstregen havde Laura halet så meget ind på Emilie, at der måtte målfoto til. Det viste, at Emilie var vinder 47 hundrededele af et sekund hurtigere end Laura.
Forløsningen var stor for Emilie, der kunne lade glædestårerne få frit løb og siden nyde hyldesten fra de mange tilskuere, da Danmarks OL-kandidat, cykelrytteren, Rasmus Quade, overrakte hende guldmedaljen.

Først guld så sølv
I boldkast førte Nikolaj fra 4. c an i både kvalifikationsrunden og finalen. Han sluttede også med at blive hyldet som guldvinder, men er siden rykket til andenpladsen efter nærmere granskning af resultaterne.
Uddelingen af medaljerne i boldkast trak ud, da computeren med de indtastede resultater forvsandt. I stedet måtte arrangørerne i gang med papir og blyant. Det førte til en lille fejl, der først blev opdaget efter stævnet, så guldfejringen med Nikolaj øverst på sejrsskamlen bliver et minde af den blandede slags.
For Nadia fra 6. b var der imidlertid ingen tvivl om guldet om torsdagen i kast med hylere. Med 16 centimeter var der synlig afstand til nummer to.

Prominente gæster
De fire skoleOL finaledage bød ikke kun på konkurrencer i de syv atletikdiscipliner. Sideløbende kunne de op mod 2000 deltager per dag prøve både bueskydning, golf, sambadans, fodbold og en række småkonkurrencer.
Stævnet, der havde mange prominente gæster og blev åbner af kronprins Frederik, betegnes af arrangører og deltagere som en stor succes. SkoleOL er tilbage igen næste år.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top