fbpx
Pensionister på tur
Pensionistskovtur-2-fotograf-Ingolf-Mathiesen.jpg
Vallensbæk Kommune arrangerede i år fire pensionistskovture, der alle gik det samme sted hen, nemlig Dyrehaven og Peter Lieps Hus. Foto: Ingolf Mathiesen
VALLENSBÆK. Den traditionsrige skovtur for Vallensbæks pensionister gik i år til Dyrehaven og Peter Lieps Hus. Udvalgsformanden glæder sig over turene

Som vanligt var Vallensbæks pensionistskovturene populære, og i alt blev det til fire ture med samme program.
Deltagerne kørte i bus fra Vallensbæk og videre på en tur gennem det nordsjællandske landskab, og Henrik Rasmussen (K), borgmester, og medlemmer fra Social- og Sundhedsudvalget var guider på turen.
Vel ankommet til Peter Lieps Hus i Dyrehaven blev der serveret frokost, og til kaffen var der underholdning med levende musik.
Flere benyttede sig af muligheden for at gå en tur i Dyrehaven, blandt andet til Dyrehavsbakken og dens nyeste seværdighed Korsbæk, som tager udgangspunkt i TV-serien Matador.

Lang tradition
Anette Eriksen (K) er formand for Social- og Sundhedsudvalget, og ifølge hende er der faktisk tale om en lang tradition:
– I Vallensbæk har der været arrangeret skovtur for pensionister siden 1933. De seneste mange år har vi lagt ekstra vægt på at finde steder, der ud over et godt måltid, også har kunnet byde på smukke omgivelser, anderledes oplevelser eller gode historier. Vi har bl.a. besøgt gamle kroer, flotte godser, spændende slotte i både Danmark og Sverige, underholdende cirkus og en tur med Oslo-båden.
I år gik turen til Dyrehavsbakken og Peter Lieps Hus, og ifølge Anette Eriksen kan det ses på deltagerantallet, hvor turen går hen:
– Der deltager typisk mellem 650 og 800 pensionister hvert år. Når turen har været særligt ’eksotisk’ har vi dog været helt oppe på over 1.000.

Faste punkter
Successen for udflugterne skyldes ifølge Anette Eriksen også, at der altid er nogle genkendelige elementer i turene:
– Vores skovture er fulde af traditioner, selvom vi bestræber os meget på, at finde nye og spændende steder hvert år. Blandt andet er der altid musik og fællessang med viser og sange, der så vidt muligt passer til stedet. Det er en skøn blanding af eksisterende viser og sange samt sange skrevet til lejligheden. Når stedet er valgt, er det vores Seniorhus på Korsagergård, der står for alt det praktiske med salg af billetter og logistik omkring hver enkelt skovtur.

Glade borgere
Som formand for Social- og Sundhedsudvalget er Anette Eriksen ikke i tvivl om, at pensionistskovturene er vigtige for byens ældre borgere:
– Deltagerne giver stort set altid meget positive tilbagemeldinger, og derfor ved vi, at vores pensionistskovture giver rigtig god mening for vores pensionister, da deltagerne på en meget let og tilgængelig måde får en anderledes oplevelse. Jeg glæder mig allerede til at være med til at arrangere turen til næste år, og glæder mig samtidig til igen at være sammen med hundredevis af positive og feststemte pensionister i Vallensbæk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top