fbpx
Pædagoger inspirerede hinanden
IMG_9827.jpg
Mette Munck Theisen, pædagog i Børnehaven Vesterled, fortalte interesserede kolleger om deres eksperiment med Fri for Mobberi både fra scenen og ved deres udstilling. Foto: Brøndby Kommune
BRØNDBY. Forleden mødtes Brøndbys dagtilbud på en lokal konference, hvor de inspirerede hinanden til nye tiltag

Pas på naturen, børneyoga, familiekonstellationer, Fri for Mobber.
Listen over pædagogiske eksperimenter, som Brøndbys dagpleje, vuggestue og børnehave har lavet det seneste år er lang.
Alle projekter blev præsenteret forleden til formiddagskonferencen Pædagogikken blomstrer i Kulturhuset Brønden, hvor 110 deltagere fra alle Brøndbys dagtilbud deltog, så de kunne inspirere hinanden.

Gode ideer
– Dagen har været lige præcis det festfyrværkeri af gode ideer, vi havde håbet på, og som dagtilbuddene nu kan tage med sig hjem og bruge med deres egen børnegruppe, siger Christina Welsien, pædagogisk konsulent, der var tovholder på dagen.
De pædagogiske eksperimenter kan syne forskellige, men de handler alle om inklusion, og udspringer alle af Brøndbys deltagelse i forskningsprojektet VIDA.
Her har Brøndby været aktiv i at skabe en forskningsbaseret og effektfuld tidlig indsats, og en af metoderne er et årligt pædagogisk eksperiment i det enkelte dagtilbud.

På vulkaner
I Nattergalen blev det drengegruppens begejstring for vulkaner, der blev startskuddet på en lang proces med at blive klogere på vulkaner, låne bøger om dem, se klip på You Tube og til sidst udtænke og udforme en vulkan.
Mange pædagoger var forbi og blive inspireret af Hamide Kara fra Nattergalen, der på konferencen viste, hvordan man kan lave udbrud i vulkanen, som børnene har lavet af papmaché ved at blande natron og eddike blandet med frugtfarve.
– Det har givet os nogle gode snakke om, hvad der sker når man blander to forskellige elementer, og det har virkelig vakt deres nysgerrighed, fortæller Hamide Kara fra Nattergalen.

Vesterled fri for mobberi
Børnehaven Vesterled ville gerne styrke børnenes evne til konfliktløsning, da det er en kompetence, børnene får brug for både i børnehaven og skolen. Derfor har de indført antimobbeprogrammet Fri for Mobberi, som alle medarbejdere blev undervist i af en Fri for Mobberi kursusinstruktør.
Det var meningen, der skulle være en slutdato på tiltaget, men Vesterled har været så begejstret for Fri for Mobberi, at de fortsætter med materialet, der blandt andet indbefatter børnemassage, børnemøder og en trøstebamse, som alle børn har nede i børnehaven.
– Børnene har taget Fri for Mobberi til sig, vi kan se og høre, at de bruger de ting, vi taler om på børnemøderne om at være gode venner, og de er rigtig gode til at hente en trøstebamse til en kammerat, der er ked af det, fortæller Gitte Vebert Birk, institutionsleder i Børnehaven Vesterled.

Formiddagskonferencen om pædagogiske eksperimenter i Brøndbys dagtilbud er den første af sin slags. Man forventer at gentage den næste år.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top