fbpx
Nyt system skal skaffe valgtilforordnede
DSC_0940.jpg
Brøndby Kommune har investeret i et nyt rekrutteringssystem, der skal være med til at skaffe valgstyrere og valgtilforordnede til valg. Foto: Heiner Lutzen Ank
BRØNDBY. Kommunalbestyrelsen har besluttet at investere i et nyt system, der skal skaffe valgstyrere og tilforordnede til valg

Den 21. november 2017 skal vælgerne afgøre, hvem der skal have lov til at bære borgmesterkæden i Brøndby i de næste fire år.
Den dag skal der nemlig, ligesom alle andre steder i Danmark, nemlig være kommunal- og regionsvalg.
Men for at sådan et valg kan gennemføres, skal der være nogle, der kan uddele stemmesedler og tælle dem op bagefter, nemlig valgstyrere og valgtilforordnede.
I bestræbelserne på at skaffe et tilstrækkeligt antal valgstyrere og valgtilforordnede, besluttede kommunalbestyrelsen på mødet den 18. maj at anskaffe et nyt et nyt online rekrutteringssystem, Valghalla.

I princippet medlemmer
Ved hvert valg i Brøndby Kommune er det nemlig Centralforvaltningens opgave at forestå rekrutteringen af de tilforordnede til valget. De tilforordnede er medlemmer af partiforeninger i Brøndby Kommune, der for en mindre kompensation hjælper til på valgdagen.
Men da der imidlertid ikke er overensstemmelse mellem antallet af tilmeldte valgtilforordnede og behovet ryger opgave tilbage til valgsekretariatet i kommunen, som hidtil har suppleret med personale til de resterende pladser.
Det er dette, man håber at kunne undgå ved hjælp af det nye rekrutteringssystem, Valghalla.

Spare tid
At der med det nye system kan spares penge og ressourcer, håber Kent Max Magelund (S), borgmester:
– Der er mange fordele ved Valghalla, men primært er tilgangen, at vi på sigt kan spare tid i administrationen ved at partierne selv står for at til- og afmelde tilforordnede. Derudover kan samarbejdet med partier og tilforordnede automatiseres, da systemet kan opsættes til at sende mails ud på bestemte tidspunkter.
Der er, ifølge Kent Max Magelund ganske enkel tale om en effektivisering:
– Valghalla giver kort fortalt mere tid og simpelt overblik over en kompleks opgave i de ofte pressede perioder op til et valg. Desuden kan data genbruges ved efterfølgende valg. Det er nødvendigt at optimere hele processen omkring tilforordnede, da der er meget tid at spare.

Passer med strategi
Desuden mener Kent Max Magelund, at Valghalla passer godt ind i Brøndby Kommunes overordnede digitaliseringsstrategi:
– Et online rekrutteringssystem er i tråd med den for Brøndby Kommune vedtagne strategi om at digitalisere den offentlige sektor. I bund og grund handler det jo om at kunne bruge ressourcerne dér, hvor de er mest nødvendige.
På spørgsmålet om, hvorvidt et rekrutteringssystem, der er digitalt, giver et problem i forhold til, at nogle ikke kan lade sig rekruttere, fordi de ikke er fortroelige med IT, siger Kent Max Magelund:
– Det er formentlig de fleste kommuner, der har borgere, som ikke er fortrolige med IT, så problemstillingen er ikke ukendt. Netop derfor er systemet oprettet således, at kontakten med tilforordnede, som ikke har mailadgang, kan varetages af partiforeningerne. Partiforeningerne håndterer så mails på vegne af de tilforordnede og giver dem besked særskilt – og pt. sender partiformændene også altid besked til alle medlemmer i god tid før et valg – via vores medlemsblad/brev – og beder interesserede om at melde sig som tilforordnede. Frivilligdatabasen er også baseret på digital tilmelding, men her er det heller ikke anderledes end at selve tilmeldingen kan varetages af kommunens administration på vegne af en borger uden adgang til e-mail.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top