fbpx
Ny hytte til BIF tilhængere
Hytten2.jpg
Kommunalbestyrelsen i Brøndby har bevilliget penge til et nyt klubhus til Brøndby Support. Foto: Jesper Ernst Henriksen
BRØNDBY. Kommunalbestyrelsen har vedtaget at opføre en ny hytte til BIF Support. Den gamle skal nemlig rives ned, da Materielgården mangler plads

Sidste år besluttede kommunalbestyrelsen, at Brøndby Supports nuværende tilholdssted, Hytten, skulle rives ned, da Materielgården mangler plads.
Da kommunalbestyrelsen på sit møde den 8. juni vedtog den nye lokalplan for området omkring Stadion, kunne kommunalbestyrelsen samtidig beslutte at gå videre med planen om at flytte Hytten.
Kommunalbestyrelsen vedtog således enstemmigt at bruge de cirka 3,2 mio. kr, der er afsat til projektet i løbet af 2016 og 2017, og man forventer, at hytten, der flytter til en matrikel øst for Stadion, er færdigbygget i foråret 2017.

Selvfølgelig
En af de politikere, der stemte for at bruge penge på et nyt klubhus til Brøndby Support, er Henrik Rademacher fra Dansk Folkeparti.
Han har i forbindelse med de seneste kommunalbestyrelsesmøder luftet sin frustration over Brøndby IF A/S håndtering af de uroligheder, der var efter pokalkampen mod FC København i slutningen af april. I forbindelse med dette, skrev han således i et læserbrev i Folkebladet i sidste uge blandt andet:
– Dansk Folkeparti ønskede at sende et signal om, at vi ønsker, at Brøndby IF tager en mere aktiv rolle. Derfor skrev vi i vores debatoplæg til KB, at vi overvejer, om man kunne fjerne støtten til amatørdelen af klubben.
Disse overvejelser om at straffe aktørerne omkring Brøndby IF A/S, er dog ikke rette mod Brøndby Support, siger Henrik Rademacher efter kommunalbestyrelsesmødet den 8. juni:
– Brøndby Support skal selvfølgelig have et nyt klubhus, når Kommunen inddrager deres nuværende. Brøndby Support har en fin og uplettet historie bag sig, og vi ser dem som en positiv del af Brøndbys fanscene.

Kun til Brøndby Support
Dette til trods fastholder Henrik Rademacher, at Brøndby Kommune bruger mange penge på Brøndby IF i mange sammenhænge, og at det er nødvendigt at se på, hvad kommunen får igen for pengene:
– Dansk Folkeparti i Brøndby er ikke kritisk overfor Brøndby IF, og vi ønsker ikke at straffe amatørafdelingen økonomisk. Det, vi ønsker, er at Brøndby IF tager en større aktiv del i bekæmpelse af lovovertrædelser både på og uden for stadion ved afvikling af kampe. Brøndby Kommune yder tilskud til Brøndby IF amatør jævnfør de regler, der gælder på området. Men at skulle opføre et nyt klub hus til Brøndby IF for 55 millioner, samt diverse baner, lysmaster og andet kan blive et sted, vi må spare for at få rengjort byen for fodboldrelateret hærværk.
Og her er det altså vigtigt at skille tingene ad, mener Henrik Rademacher:
– Vi må i denne forbindelse slå fast, at Brøndby Supports nye klubhus er til Brøndby Support og ikke til Alpha. Brøndby Support er den officielle fanklub for Brøndby IF. Vi ser ikke graffiti, hvor der står Brøndby Support i bybilledet. Men vi ser flere steder, hvor der står Alpha og D43.

Vigtig forening
At Brøndby Kommune skal støtte en forening, der støtter den erhvervsdrivende virksomhed Brøndby IF A/S, ser Henrik Rademacher ingen problemer i:
– Brøndby Support er en forening registreret i
Brøndby Kommune og må behandles på lige fod med andre foreninger. Det er en fanklub, som støtter en fodboldklub. En fodboldklub som ganske vist er børsnoteret, men stadig har en sportslig afdeling, som Brøndby Support støtter via timevis af opbakning. Vi i DF er glade for, at Brøndby Support støtter vores bys nok største brand. At de har gjort det i mange år uden at være ekstreme, ser vi som et stort sundhedstegn.
Faktisk er hytten, som nu skal flytte, et sted, hvor alle kan komme og er dermed til glæde for hele Brøndby, siger Henrik Rademacher:
– Brøndbys borgere har altid en mulighed for at tage en tur forbi Brøndby Supports nuværende klubhus, Hytten. Der er en god og festlig stemning før og efter kampene, og alle er velkomne. Nogle borgere er også medlem af Brøndby Support. At have et sted som Hytten må uden tvivl også bevirke at mange finder et positivt fællesskab for deres passion til Brøndby IF, i stedet for knap så sunde grupperinger, som maskerer sig under kampene og prøver at sætte en ufin dagsorden.

God politik
At kommunen skal sørge for et nyt klubhus til Brøndby Support er Kent Max Magelund (S), borgmester heller ikke i tvivl om:
– Overordnet har kommunen besluttet at flytte supporternes klubhus til fordel for udvidelse af Materialegården. Derfor ønsker Kommunalbestyrelsen at give foreningen Brøndby Support nye lokaler, hvor de i lighed – med nuværende lokaler – skal betale husleje samt forbrug.
Dermed følger Brøndby Kommune blot den overodnede holdning i kommunen, siger Kent Max Magelund:
– Kommunen har altid haft den politik at hjælpe kommunens foreninger ved behov for nye lokaler på grund af flytning, som det tidligere er sket både med Brøndby Tennisklub, Cricketklubben og Atletikklubben, og det synes vi er god politik.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top