fbpx
Nej tak til pengemaskine på Hovedvej
Af Lars Høimark, Gadager 41, Glostrup Grundlæggende vil vi alle trafiksikkerhed for enhver pris. I starten af 2010 blev jeg fotograferet på Hovedvejen for at have kørt 52 km i timen, hvor man måtte kører 50 km i timen. Jeg betalte naturligvis bøden med det samme, som nyvalgt Kommunalbestyrelsesmedlem i Glostrup Kommune. Glostrup Kommune har […]

Af
Lars Høimark, Gadager 41, Glostrup

Grundlæggende vil vi alle trafiksikkerhed for enhver pris. I starten af 2010 blev jeg fotograferet på Hovedvejen for at have kørt 52 km i timen, hvor man måtte kører 50 km i timen. Jeg betalte naturligvis bøden med det samme, som nyvalgt Kommunalbestyrelsesmedlem i Glostrup Kommune.
Glostrup Kommune har efter min menig truffet en okay beslutning, ved at sænke fartgrænsen i Glostrup bymidte på Hovedvejen til 50 km i timen.
Det, der virker helt grotesk efter min opfattelse, er, at Hovedvejen/Roskildevejen henover 5-7 km skifter hastigheder fra 70 km i timen til 50 km i timen nærmest kun med små usynlige skilte.
Hvorfor skal Glostrup ved Hovedvejen/vandtårnet være en af Danmarks meste bødegivende steder?
Hvis ikke det hele skal gå op i regler, forordninger, bøder og uden egentlig effekt burde det måske være en ide for kommunen at investere i nogen fartmålere/indikatorer, som så mange andre kommuner har gjort med held.
Fint med hastighedsbegrænsningen i trafiksikkerhedens navn. Men hvorfor ikke hjælpe folk med et kommunalt blink i forhold til hastigheden i stedet for politiets fotografi?

Svar

Af
Flemming Ørhem (DF), Formand for Miljø- og teknikudvalget

Jeg er meget enig med hr. Lars Høimark i, at hastighedsbegrænsning på Hovedvejen gennem Glostrup på 50 km/t er godt i trafiksikkerhedens navn.
Det er også min oplevelse, at hastighedsbegrænsningen har fjernet muren gennem Glostrup og altså har skabt bedre forbindelser mellem nord og syd på Hovedvejen og dermed har skabt sammenhæng og mulighed for byliv på Hovedvejen.
Politiets bødeskrivning for at køre 52 km/t anser jeg som en anelse for lidt for overdrevent nidkærhed.
Vi kører vel alle omkring 48-52 km/t, når vi kører gennem byen med 50 km/t.
Hastigheden vil altid svinge en anelse, vi er jo ikke maskiner.
Og hellere end hele tiden at holde med en fotovogn (pengemaskine) ved Sadolin, så ser jeg da gerne at politiet hjælper os bare lidt med at komme den visse steder syge standsnings- og parkeringskultur i Glostrup til livs.
Vi ved alle, hvor de steder er, helt sikkert også politiet. Hr. Lars Høimark ved også godt, at siden vi på Dansk Folkepartis foranledning fik indført hastighedsbegrænsning på Hovedvejen på 50 km/t, har vi haft ønske om at følge op med et eller flere kommunale blink på Hovedvejen.
Sådan nogle blink koster imidlertid cirka 70.000 kroner stykket.
Prisen kan variere en del, alt efter hvor skiltet skal opsættes, hvor præcist der skal måles, hvor mange kørebaner, der skal måles, hvor elegant skiltet skal være, hvorfra der kan trækkes strøm mm.
De penge har vi p.t. desværre ikke.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top