fbpx
La Vuelta på Vestegnen udvider feltet
La-Vuelta-2015-093.jpg
Igen i år bliver der kørt La Vuelta på Vestegnen. Det er den 14. juni. Foto: Mikkel Bonnesen
GLOSTRUP. La Vuelta på Vestegnen har de seneste to år været en succes. I år er samtlige af landets lukkede afdelinger i psykiatrien inviteret. Psykiatrisk Center Glostrup har allerede meldt sig til

Den 14. juni skydes den tredje udgave af La Vuelta på Vestegnen i gang fra parkeringspladsen ved Glostrup Hallen.
Igen i år cykler den tidligere verdensmester Jens Veggerby med, ligesom der vil være god forplejning og en chance for at vinde en cykel som lodtrækningspræmie.
Den store nyskabelse er, at alle landets lukkede psykiatriske afdelinger også er inviteret med, og her har ti af dem allerede sagt ja til at få drikkedunke og plakater for at lave en festdag ud af det på deres afdelinger.
– Det bliver selvfølgelig en cykelfest på Vestegnen, ligesom de andre år, men vi tror også på, at vi kan rykke den begejstring og de gode oplevelser ind på de lukkede afdelinger i hele landet. Det er dejligt, at det offentlige i form af psykiatriske afdelinger, og vi som idrætsforbund kan skabe noget sammen, som kommer borgerne til gode, siger idrætskonsulent i Dansk Arbejder Idrætsforbund Lisbeth Crafack.

Flere med
Det er Shared Care på Vestegnen, DAI og Vestegnens Bike Club som igen i år arrangerer løbet. Og et af stederne, hvor der skal trædes i pedalerne, er Psykiatrisk Center Glostrup.
– Jeg synes, vi skal gøre noget for de patienter, som ikke altid selv har valgt at være hos os. Vi gør noget ud af det på dagen, vi laver bannere, og hvis vejret er til det, så rykker vi kondicyklerne udenfor, fortæller afdelingssygeplejerske på lukket intensiv afdeling Ditte Thomsen.

En anden mulighed
Cykelløbet på Vestegnen plejer at have omkring 80 deltagere, og det satser man også på som minimum i år, hvor ruterne er udvidet, så man nu kan vælge mellem 27, 56 og 71 km rundt på landevejene.
På Psykiatrisk Center Glostrup har den lukkede afdeling to kondicykler, som de patienter, som er indlagt på dagen, kan bruge på skift.
– Det er fedt, at det giver vores indlagte patienter en anden mulighed for at mødes med medarbejderne om noget rart og ikke-farligt i en rigtig svær tid. For når man har brug for at være hos os bag en låst dør, så er det fordi, at man har det rigtig svært i livet på det tidspunkt, siger Ditte Thomsen.

Løbet finder sted den 14. juni og starter fra parkeringspladsen ved Glostrup Hallen klokken 13

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top