fbpx
Krible Krable i Dagplejen
Krible_krable_1.jpg
Forstørrelsesglas er uundværlige, når man skal studere insekternes ben og øjne. Foto: Glostrup Kommune
GLOSTRUP. Der blev studeret masser af snegle, bænkebidere, regnorme og edderkopper, da Dagplejen havde Krible Krabledage i sidste uge

Kommunens Grønne Guide og biolog stod for dagene, hvor formålet var at inspirere dagplejerne til at inddrage naturen i det pædagogiske arbejde.
– Det er rigtig vigtigt, at børnene får nogle gode, sjove og lærerige oplevelser i den natur, vi lever i og er en del af. Vi vil gerne have flest mulige børn og voksne ud i den nære natur for at udforske og eksperimentere, lege og lære. Et aktivt udeliv giver gode forudsætninger for at stimulere børnenes udvikling, fortæller den Grønne Guide Ghita Lentz.

Insektjagt
Børnene blev udstyret med små forstørrelsesglas, og så gik de ellers på insektjagt i buske, under sten og blade samt gravede efter regnorme. Udover insekterne på legepladen var der i dagens anledning hentet smådyr ind fra Ejby Mose, som blev studeret gennem lup.
– I dagplejen vægter vi et aktivt udeliv, og det er en gave at få besøg af to naturentusiaster, der kan inspirere os til at gå til naturen på nye måder. Legepladsen forbinder vi normalt med sandkasse, rutchebane og klatrestativ. Men i dag var den med enkle midler omdannet til et sandt naturlaboratorium. Vi så og følte på de små snegle, bænkebidere, vinbjergsnegle og rygsvømmere, og der var tydelig genkendelsesglæde, da vi sang Mariehønen Evigglad og Lille Peter Edderkop, fortæller dagplejepædagog Anette Due.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top