fbpx
Klar til at sortere affald
Vestforbrªndning_01__914.jpg
Villaejerne i Vallensbæk har fået beholdere til affaldssorteringen og er nu klar til at gå i gang med at sortere. Foto: Vallensbæk Kommune
VALLENSBÆK. Villaejerne har fået affaldsbeholdere og miljøboks og kan den 1. juni gå i gang med at sortere affald. Målet er, at halvdelen skal genanvendes

I løbet af maj måned har alle villaejere i Vallensbæk fået de tre nye todelte affaldsbeholdere til plast/papir, glas/metal og mad/restaffald og en lille rød miljøboks til det farlige affald.
– Vi har sammen med de 6.000 beholdere, som Vestforbrænding har kørt ud, leveret en informationspakke i postkassen til alle villaejere med et brev, en sorteringsguide og en række klistermærker til at gøre sorteringen lidt nemmere for borgerne, fortæller Søren Mayntz, formand for Teknik- og Miljøudvalget i Vallensbæk Kommune.

Lidt grønnere
Den nye affaldsordning, hvor først villaerne har mulighed for at sortere mere affald og i næste ombæring også rækkehuse og etageboliger, håber Vallensbæk Kommune, vil øge mængden af genanvendt affald til glæde og gavn for miljøet.
– Mange borgere sorterer allerede en del af deres affald og kører på genbrugsstationen, men med den nye affaldsordning, gør vi det nemmere for borgerne at sortere, da de kan komme af med affaldet lige ved hoveddøren, siger Søren Mayntz og fortsætter:
– Vi kan sammen gøre Vallensbæk Kommune endnu grønnere ved at sortere og bevare ressourcerne i affaldet og spare miljøet for CO2.

Miljøbilen fortsætter
Den nuværende miljøbil, som i dag kører rundt til villaer og rækkehuse og henter farligt affald, vil fortsætte indtil alle boligområder har fået nye affaldsbeholdere og dermed andre muligheder for at komme af med det farlige affald.

Rækkehuse og etageboliger bliver de næste i processen til at sortere. Boligforeningerne og grundejerforeninger er i gang med at blive kontaktet af kommunen og Vestforbrænding for at få en dialog om, hvornår de skal starte og hvilke typer beholdere, de skal have.
Se mere på www.vallensbaek-affald.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top