fbpx
Institutionerne tager sorteringskampen op
Clara.jpg
Børnene i Børnehuset Myretuen i Tranehaven er begyndt at affaldssortere. Her skraber Clara resterne fra sit måltid ned i den grønne spand, der står på stuen til madaffald. Foto: Brøndby Kommune
BRØNDBY. De første børnehaver og vuggestuer er begyndt at affaldssortere. I løbet af året følge de øvrige trop

Mange sorterer affald derhjemme med stor selvfølgelighed. Nu skal det også være naturligt for Brøndbys vuggestuer og børnehaver.
Både fordi der er en del affald disse steder, der med fordel kan genbruges, daginstitutionerne har blandt andet en del madaffald, som er spild bare at smide ud, og fordi man dermed lærer de små børn om vigtigheden af at sortere og genbruge affald.
– Det er vigtigt, at der er en sammenhæng i børnenes hverdag mellem, hvordan de sorterer affald derhjemme og i deres vuggestue eller børnehave. Derfor er vi nu godt i gang med at få beholdere til forskelligt affald ind i institutionerne og helt ud på børnenes stuer. De steder, der allerede er i gang, har både børnene og de voksne taget rigtig godt imod det – det er meget hurtigt blevet en del af institutionernes hverdag, fortæller miljøchef i Brøndby Kommune, Kathleen Kjærulff.

God rutine
Et af de børnehuse i Brøndby, der sorterer på livet løs, er Børnehuset Myretuen i Tranehaven.
Siden januar har køkkenet, hvor der dagligt produceres både morgenmad, frokost og to mellemmåltider til husets børn, haft beholdere stående til madaffald, glas, metal, plast og restaffald. Og ude i skuret står også beholdere til pap og farligt affald, så i dag får meget af husets affald et efterliv og bliver genbrugt.
– Vi brugte lidt ekstra tid på det de første 14 dage, hvor vi skulle vænne os til, hvor vi måtte smide hvad ud. Men det blev hurtigt en rutine. Om jeg smider tingene i den ene eller den anden beholder, betyder jo ikke noget for mig, og det er rart, at så mange ting nu kan genbruges, lyder det fra køkkenassistent i Myretuen, Malene Nielsen.

Børneeksperter
Også børnene i Myretuen er på kort tid blevet erfarne små genbrugseksperter.
På hver stue står en kasse til brugt papir, hvor man kan lægge sin tegning i, som alligevel ikke skulle med hjem, og der står en grøn spand til madaffald. Den grønne pose lavet af majsstivelse til madaffald tager personalet med ud, når de alligevel skal ud med posen med brugte bleer.
– Børnene er rigtig gode til at skrabe madresterne fra deres tallerken ned i spanden efter hvert måltid, og vi kan høre fra flere børn, at det kender de også til hjemmefra. Det går i det hele taget rigtig fint med at affaldssortere i vores hus, vi har fået en god introduktion til det, og får hurtig hjælp fra affaldsteamet i Teknisk Forvaltning, hvis vi har ønsker eller spørgsmål, fortæller Charlotte Larsen, institutionsleder i Myretuen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top