fbpx
Hæder til ambitiøse elever
DSC06551.jpg

SONY DSC

Eleverne i Brøndby Strand Skoles Master Class har netop fået diplom for deres arbejde det forgange år. Foto: Brøndby Kommune
BRØNDBY. De ambitiøse elever i Brøndby Strand Skoles Master Class har netop fået diplom for deres arbejde det forgangne år

På Brøndby Strand Skole kan de ambitiøse og fagligt stærke elever blive ekstra udfordret på skolens Master Class-hold, hvor 8. og 9. klasses elever kan følge forskellige fag på 1.g-niveau. Siden 2013 har Brøndby Strand Skole udbudt Master Class-hold som den eneste skole i kommunen, og nu har endnu et hold elever gennemført forløbet.

For de fagligt stærke
Tilbuddet er både for fagligt stærke elever og for elever, der er motiveret for virkelig at gøre en ekstra indsats. For det kræver det.
Eleverne, der er udvalgt i samarbejde med deres lærere, skal hver torsdag transportere sig til Ishøj og efter endt undervisning retur til Brøndby Strand.
– Master Class er et tilbud til de fagligt stærke elever, som vi udbyder i samarbejde med CPH West i fagene dansk, engelsk og matematik. Tilbuddet blev oprettet, da vi ofte oplevede, at overgangen fra grundskole til gymnasiet var vanskelig. Så for at styrke det gensidige kendskab til de to skoleformers undervisning og faglige niveau, etablerede vi et samarbejde lærerne og skolerne imellem. Og vi fortsætter selvfølgelig i det kommende skoleår, fortæller skoleleder på Brøndby Strand Skole, Per Spile Trudslev.

Særlig stemning
Udover at de flittige elever fra Brøndby Strand Skole skal lave opgaver, der svarer til niveauet i en 1.g-klasse, så er der krav om aflevering og mødepligt. Undervisningen er tilrettelagt således, at eleverne veksler mellem undervisning på Brøndby Strand Skole og CPH West. Og selvom et år på Master Class-holdet betyder masser af arbejde, så er 8. og 9. klasses eleverne glade for forløbet.
– Det er vigtigt, at vi har tilbud til de fagligt stærke elever, og der hersker en helt særlig stemning på Master Class-holdene – en stemning af seriøsitet og arbejdsenergi. Det er vores erfaring, at eleverne med stolthed fortæller, at de går på Master Class-valgholdene, fortæller Latifa Mojib, lærer på Brøndby Strand Skole.

Bygger bro
Samarbejdet med CPH West klæder ikke alene eleverne bedre på til at kunne klare sig godt videre på en gymnasial uddannelse. Lærerne på de to uddannelsessteder lærer også noget ved at skulle arbejde sammen.
– Ved at lærerne på vores skole og lærerne på CPH West får mere kendskab til hinanden og til vores respektive arbejdsområder, bliver vi bedre til at bygge bro mellem uddannelserne. Og dermed bliver vi bedre til at forberede de af vores elever, der vælger den gymnasiale vej, så de får den bedst mulige start på deres videre uddannelse fortæller Anne Hvass, lærer på Brøndby Strand Skole.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top